Salariul minim diferențiat – ordonanța, adoptată de guvern

bani numaratiOrdonanța privind introducerea salariului minim diferențiat în funcție de studii a fost adoptată de Guvern. Pentru a intra vigoare salariul minim diferențiat și pentru stabilirea sumelor este nevoie de o nouă Hotărâre de Guvern.

like facebook, stiri, botosaniOrdonanța de Urgență a intrat pe lista suplimentară a actelor normative discutate în ședința de vineri. După ce va fi publicată în Monitorul Oficial, sumele vor fi stabilite printr-o Hotărâre de Guvern.

 Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, declara săptămâna trecută că salariul minim pe economie ar urma să crească de la 1 ianuarie la 2.080 de lei şi respectiv 2.350 de lei pentru cei cu studii superioare.

,,În urma discuţiilor purtate cu sindicatele şi patronatele, s-a ajuns la concluzia unanimă că majorarea salariului minim este necesară, singura divergenţă fiind asupra datei de la care se va aplica măsura: sindicatele au solicitat 1 noiembrie 2018, patronatele – 1 ianuarie 2019″, potrivit unui comunicat al guvernului din 23 octombrie.

Sursa: Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *