Tot mai mulți botoșăneni condamnați la muncă în folosul comunității

condamnat la muncaNumărul botoșănenilor care au încălcat legea și au fost condamnați la muncă în folosul comunității este tot mai mare. Directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement Botoșani, Eugen Țurcanu, spune că, condamnații trebuie să presteze în medie 120 de ore în folosul comunității, fiind puși la muncă la spațiile verzi, salubrizare, la padocul de câini, stadion, sala polivalentă ori la munci agricole.

like facebook, stiri, botosaniAm primit din ce în ce mai multe dosare cu persoane condamnate cărora li s-a dat pedeapsă complementară la cea cu suspendare și ore de muncă în folosul comunității. Sunt ore de muncă cuprinse între 60 și 200, dar ca și medie sunt undeva la 120 ore pe care trebuie să le execute  condamnații, de obicei într-un termen de până la un an. Cei mai mulți dintre ei sunt oameni de bună credință unde instanța a apreciat că sunt la prima abatere și care vin să-și efectueze orele, dar mai sunt și elemente cu tot felul de infracțiuni mai grave care sunt mai reticenți în ceea ce privește munca”, a menționat Țurcanu.

În cazul în care acești indivizi nu vin să presteze orele de muncă în folosul comunității, este sesizat Serviciul de Probațiune și se iau măsurile legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *