Meteorologii au anunţat când vin primele ninsori. Prognoza meteo

ninsoareVremea a fost destul de caldă pentru această perioadă a anului, dar prognoza pentru perioada următoare anunță schimbări majore. Cei de la Administrația Națională de Meteorologie au anunțat că vremea caldă, cu temperature aproape de vară, la începutul lunii noiembrie, reprezintă un fenomen extrem, după modelul ce se petrece în întreaga lume.

like facebook, stiri, botosaniPrognoza meteo pentru perioada următoare anunță faptul că iarna se pregătește să apară și va fi una capricioasă, cu episoade de ger și viscol.

Potrivit specialiștilor există șanse foarte mari ca această iarnă să vină cu fenomene meteo extreme, dar de scurtă durată, așa cum am avut parte în anii precedenți.

 Ninsorile pot fi anunțate doar cu zece zile înainte, fiindcă este greu de determinat mai repede de  termenul menționat. Specialiștii anunță că, pe măsură ce ne apropiem de prima lună de iarnă, prognoza va fi actualizată cu informații concludente.

Deocamdată se cunoaște faptul că vremea se răcește la finalul lui noiembrie și tot atunci am putea avea parte de primele ninsori. Decembrie și ianuarie nu vor fi niște luni bânde, căci am putea avea parte de frig intens, cu minime de 20 grade Celsius și viscol puternic.

VREMEA ÎN DECEMBRIE. Precipitaţiile totale lunare vor fi local excedentare în regiunile centrale şi sudice şi apropiate de mediile climatologice în restul teritoriului. Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi cuprinse în limite apropiate de mediile multianuale în majoritatea regiunilor, local mai ridicate decat acestea în sud-estul ţării.

Sursa: RomaniaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *