Taxă unitară la gunoi, din 2019, în municipiul Botoșani. Modificări și în privința colectării gunoiului!

gunoiu, pubele, stiri, botosaniSe schimbă modalitatea de gestionare a gunoiului menajer în municipiul Botoșani, de la 1 ianuarie. Și asta pentru că Botoșaniul intră în master plan, iar asta înseamnă taxă de salubrizare unică la nivel de județ. La această dată, cetățenii municipiului Botoșani plătesc 13 lei pe lună de persoană, iar taxa unică la nivel de județ ar fi de 10 lei persoană. O micșorare a taxei de salubrizare ar avea efecte asupra societății Urban Serv.

like facebook, stiri, botosaniJoi, la Primăria Botoșani a avut loc o discuție pe această temă.

La nivelul municipiului Botoșani se va institui o taxă pentru deșeuri care va fi ajustată cu taxa pe care o avem acum, în valoare de 13 lei pe lună pentru persoanele care locuiesc în condominii, iar această taxă trebuie ajustată cu oferta financiară făcută de Urban Serv, atunci când a licitat zona IV de colectare a deșeurilor. În această zonă este inclus și municipiul Botoșani, dar taxa nu a fost aplicată, noi având derogare de la acest calendar al master planului. De la 1 ianuarie 2019, trebuie să intrăm în zona IV, după regulile care sunt aplicate unitar pe această zonă, unde avem în acest moment o taxă de 8,6 lei pentru orașe. Facem analiza cheltuielilor, pentru că taxa se aplică diferențiat în acest moment la cetățenii care locuiesc în condominii față de cei care locuiesc la case, iar din 2019 va trebui să intrăm cu o taxă unitară”, a precizat viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

 

Viceprimarul explică că actualmente taxa de salubrizare este de 13 de lei de persoană, întrucât Urban Serv colectează din condominii pentru cei care locuiesc la blocuri și merg din poartă în poartă la cei de la case. Din 2019, obligativitatea este de a colecta gunoiul doar de la punct fix.

La rândul său, primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a declarat că va trebui stabilită o taxă atât pentru cei care locuiesc la case, cât și pentru agenții economici.

”Dacă ştiţi, numai cei din condominii plătesc o taxă în momentul de față, iar ceilalţi au un tarif şi contracte directe cu cei de la Urban Serv. Noua formulă, de la 1 ianuarie 2019, spune să intrăm şi noi ca toate celelalte localităţi din judeţ şi va trebui să încasăm o taxă şi de la case şi de la agenţii economici, va dispărea tariful respectiv”,a spus Flutur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *