Ce spune primarul municipiului Botoșani despre taxele și impozitele locale din 2019!

catalin flutur 1Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, spune că decizia privind taxele și impozitele pe anul viitor va fi luată în decembrie. El a menționat că este posibil să apară niște modificări, însă în niciun caz pe partea de salubrizare. Edilul a menționat că nu poate vorbi în acest moment de majorări și că se face o analiză în acest sens. .

like facebook, stiri, botosaniVom vedea. La modul la care a licitat Urban Serv, ar trebui să fie în minus, dacă ne încadrăm cu cheltuielile impuse de Ministerul Mediului și de cerințele europene. Asta discutăm și analizăm. Eu am propus și anul trecut o majorare modică, din punctul meu de vedere. Era undeva la 23 lei de apartament. Nu s-a aprobat, au spus că o să primim compensări, bani în compensare, dar noi am pierdut 20 milioane lei la impozitul pe venit iar de undeva va trebui să compensăm. În condițiile în care absolut totul se scumpește, nu știu dacă o să ne descurcăm. Noi va trebui să acoperim scumpirile făcute în toată această perioadă cu ceva. După ce ne calculăm bugetul, după ce știm ce decizie va lua guvernul vizavi de cota din impozitul pe venit, după ce vom ști dacă vor lua în considerare solicitarea noastră ca agenții economici Botoșani, cei mijlocii și cei mari, să ne lase banii în Botoșani și să nu se ducă la stat, abia atunci avem niște sume ca să știm dacă va trebui să echilibrăm printr-o eventuală mărire sau micșorare de impozit”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

De partea cealaltă, social-democrații spun că își mențin politica din ultimii ani, aceea de a nu majora taxele și impozitele locale.

Grupul PSD din Consiliul Local nu a propus niciodată mărirea taxelor și impozitelor din 2016. Dimpotrivă, am diminuat majorările propuse. Ne menținem politica pentru a controla taxele și impozitele, pentru că majorările nu sunt oportune, pentru că nu au fost investiții în municipiul Botoșani. Nu s-a făcut nicio stradă, ca un exemplu, și avem aproape 30 milioane lei în cont”, a spus viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *