Licitație de peste 12 milioane de lei pentru construirea unei zone de agrement în județul Botoșani

zona de agrement, stiri, dorohoi, botosaniPeste 12 milioane de lei vor fi investiți pentru construirea unei zone de agrement în județul Botoșani. Finanțarea este asigurată print-un program european, beneficiarul său fiind Primăria municipiului Dorohoi.

Municipalitatea dorohoiană a demarat procedura de licitație pentru stabilirea firmei care se va ocupa de execuția lucrărilor în cadrul proiectului “Realizarea unei zone de agrement în municipiul Dorohoi prin reutilizarea terenului din zona Polonic”.

Durata contractului este de 24 luni si este formata din perioada de proiectare a lucrarilor de 3 luni si perioada de execuție a lucrarilor de 21 luni. Valoarea estimata este de 12.091.967,00 lei fara TVA. Principalii indicatori tehnici ai investiției:

 • spații verzi – 55.455,00 mp
 • alei pietruite și piațete- 3.921,00 mp
 • fântâni arteziene (două) – 75,00 mp
 • platforma loc de  joacă- 229,50 mp
 • grupuri sanitare și spațiu administrativ-165,00 mp
 • platformă scenă- 384,00 mp
 • skatepark- 1.144,90 mp
 • iluminat- 55.455,00 mp
 • irigații automatizate- 61.545,00 mp
 • utilități și rețele exterioare
 • amenajarea terenului- 61.545,00 mp

Zona ce va fi reabilitată prin proiect, cunoscută de localnici sub denumirea de „Polonic”, nu a beneficiat după 1990 de sprijin financiar din fonduri publice și este într-o avansată stare de degradare, singurele intervenții constând în demolarea unor clădiri abandonate. Ținând cont de posibilitățile reduse de petrecere a timpului liber în localitate de către majoritatea locuitorilor Municipiului Dorohoi, dar și de suprafața redusă a spațiilor verzi din municipiu, de aproximativ 16 mp/locuitor (sub media națională și la 60% din ținta de 26 mp/locuitor), municipalitatea a inițiat acest proiect, prin care se propune extinderea suprafeței spațiilor verzi cu aproximativ 61.500 metri pătrați, prin reabilitarea unor terenuri degradate și dotarea spațiilor verzi cu mobilier urban, crearea de facilități de agrement și petrecere a timpului liber pentru comunitate (plimbare, sport, recreere).

like facebook, stiri, botosaniÎntreaga arie va avea delimitări realizate din linii de platani, astfel încât să se realizeze zone individuale de picnic sau odihnă. Amenajarea zonei a fost concepută cu vegetație înaltă, atât pe perimetrul parcului, cât și pe marginea aleilor principlale sau secundare. Un labirint verde va fi realizat din plante cu înălțimea de 1,75-2 m. Este prevazută o fântână arteziană la nivelul pavajului compusă din 20 de jeturi verticale, un loc de joacă pentru copii și un skatepark.

Proiectul va avea o durată de implementare de 54 de luni, iar  valoarea finanțării nerambursabile este 3.563.376 Euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com