Prognoza meteo ANM: „Aşteptăm fenomene extreme”. Ce iarnă vom avea anul acesta

deszapezire iarna grea - drumuri blocate de viscol BotosaniRoxana Bojariu, șeful secției de Climatologie din cadrul Institutului, a declarat că ne așteaptă o iarnă cu fenomene extreme. Roxana Bojariu, şeful secţiei de Climatologie din cadrul ANM, spune că vremea caldă, aproape de vară, la începutul lunii noiembrie se înscrie în modelele de fenomene extreme care se petrec în întreaga lume.

Bojariu avertizează că sunt şanse mari ca această iarnă să vină cu fenomene meteo extreme, de scurtă durată, aşa cum s-a întâmplat şi în anii precedenţi.

like facebook, stiri, botosaniAu mai fost cazuri, dar, într-adevăr, amplitudinea acestor fenomene e ieşită din comun. Și nu e vorba doar de România. Vedeţi că sunt fenomene extreme peste tot în lume, peste tot în Europa. Aţi văzut ce se întâmplă în Italia, ce se întâmplă în vestul Europei. De fapt, lucrurile se leagă, pentru că acest transport de aer foarte rece dintre nord spre latitudinile mai joase a împins aerul cald dinspre latitudinile mai joase spre noi. Și practic avem această vreme foarte caldă ca o altă faţetă a vremii foarte reci şi cu fenomene meteo extreme din Europa de Vest, dar nu numai. În întreaga lume avem fenomene meteo extreme. În California continuă vremea foarte secetoasă, cu temperaturi foarte mari pentru această perioadă a anului. Un sezon al uraganelor şi taifunurilor foarte activ până acum şi încă nu s-a terminat. Și luna noiembrie poate fi considerată ca sezon activ pentru aceşti cicloni tropicali şi, în general, vorbim despre o lume care, dacă se încălzeşte, nu se încălzeşte într-un mod gradual şi uniform, ci cu manifestări dintre acestea, extreme.”, a declarat reprezentantul ANM.

Sursa: RomaniaTV

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *