Președintele Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani despre medicul acuzat că a obținut ilegal fonduri: Dacă instanța confirmă, se reziliază contractul

carmen nicolau 1jpgReprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate spun că nu au primit încă nicio hotărâre judecătorească cu privire la medicul din Avrămeni, trimis în judecată după ce și-ar fi însușit pe căi ilegale bani de la Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Carmen Nicolau, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani, a declarat că, deocamdată, medicul rămâne la post.

Conform normelor, în condițiile în care instanța confirmă o situație de obținere de fonduri pe cale nelegală, în mod normal ar trebui să nu mai încheiem contract timp ce cinci ani. Se reziliază contractul, iar acel medic nu mai poate intra în relații contractuale timp de 5 ani. Nu am primit nicio hotărâre judecătorească deocamdată, dar în momentul în care vom afla, vom lua măsuri în consecință. Până nu se confirmă, nu putem face absolut nimic. Există prezumția de nevinovăție, nu pot să iau nicio măsură”, a menționat Carmen Nicolau.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: C.R. din comuna Avrămeni, județul Botoşani – cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual, ambele în formă continuată, societatea S.C. R.S. S.R.L. cu sediul social în comuna Avrămeni– cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată şi R.C. din municipiul Botoşani – cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual, ambele în formă continuată.

like facebook, stiri, botosaniS-a reţinut că, în perioada 29 iunie – 09 decembrie 2016, în calitate de medic de familie, inc. C.R. a întocmit un număr de 12 facturi fiscale false care atestau serviciile de bază şi serviciul de permanenţă, neefectuate în fapt de către un medic din cadrul S.C. R.S. S.R.L., fiind, astfel, decontate de la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani plăţi în cuantum de 161.009,48 lei, prejudiciu recuperat.

În aceeaşi perioadă, inc. S.C. R.S. S.R.L. a folosit şi prezentat la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani cele 12 facturi false pentru a primi aprobările necesare acordării finanţărilor din fonduri publice, cu titlu de decontări, încasând suma de 63.391,91 lei.

De asemenea, în baza biletelor de trimitere şi a reţetelor compensate false, a decontat internări, servicii medicale clinice şi paraclinice şi reţete compensate în sumă de 72.370,11 lei.

Tot în acelaşi interval de timp, R.C., în calitate de medic rezident cu activitate supravegheată, a introdus în sistemul electronic al Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani consultaţii neefectuate în fapt, întocmind în fals documente medicale cu numele şi parafa unui medic din cadrul S.C. R.S. S.R.L., în baza cărora au fost decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani servicii medicale pentru serviciul de permanenţă în sumă de 63.391,91 lei, respectiv internări, servicii medicale clinice şi paraclinice şi reţete compensate în sumă de 72.370,11 lei, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *