FOTO! Aparatură performantă donată de Organizația ”Salvați Copiii” la Maternitatea Botoșani. Amalia Năstase, prezentă la eveniment

amalia nastase salvati copii maternitateMaternitatea Botoșani a primit aparatură performantă de la Organizația Salvați Copiii România. Donația constă într-un ventilator neonatal și un ecograf performant în valoare de 28.400 euro, care să îi ajute pe medici să salveze viața copiilor născuți prematur.

La eveniment a participat Amalia Năstase, ambasador al campaniei, și Gabriela Alexandrescu, președintele executiv Salvați Copiii României.

like facebook, stiri, botosaniGabriela Alexandrescu a declarat că este a patra oară când organizația ajunge la Botoșani cu aparatură și asta pentru că județul Botoșani se numără printre primele din țară la rata mortalității infantile. Salvați Copiii a donat până acum Spitalului Județean aparatură medicală în valoare de 88.000 euro.

Suntem fericiți că revenim la Botoșani. Am revenit aici a cincea oară în județ, a patra în Botoșani, pentru că sunt foarte multe nașteri, ceea ce este minunat. Anul trecut au fost 2700 de nașteri, doar că dintre acestea aproape 10% sunt nașteri premature. Echipamentele medicale lipsă sau uzura celor existente reprezintă una dintre cauzele majore care influențează negativ rata mortalității infantile. Aici este nevoie de echipamente pentru că sunt nașteri multe, dacă comparăm cu alte spitale din țară”, a spus președintele executiv Salvați Copiii României.

La rândul său, Amalia Năstase a spus că un copil prematur este o experiență grea.

Este o mare onoare să poți să lupți pentru viața bebelușilor. E ceva pe care toți ar trebui să o facem. Dacă cineva din familie a avut un copil prematur, atunci toată familia știe despre ce e vorba și nu trebuie să le mai spui nimic. Nu toată lumea, din fericire, a avut treabă cu un copil prematur, și atunci este nevoie să le spunem tuturor că este o experiență foarte grea și prin care un copil poate să treacă doar cu ajutorul doctorului și al echipamentului”, a spus Amalia Năstase.

Medicul Carmen Zaboloteanu, șef secție Neonatologie de la Maternitatea Botoșani, a declarat că în primele nouă luni ale anului 2018, din 1945 nașteri, 179 au fost nașteri cu prematuri.

În 2018, Salvați copii și-a planificat dotarea a 122 echipamente către 37 de maternități din țară. Aparatura a fost achiziționată cu fonduri de la persoane fizice și companii, prin mecanismele: donații online, sms, direct debit, 2% din impozitul pe venit și 20% din impozitul pe profit.

livia mihalache coca crasmaru

amalia nastase salvati copiii 1

amalia enache carmen zaboloteanu salvati copiii

carmen zaboloteanu amalia nastase maternitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *