FOTO! 90 de tone de furaje distruse într-un incendiu. Au intervenit 27 de pompieri militari și voluntari, mai bine de șapte ore

incendiu furajeUn localnic din satul Bobulești, orașul Ștefănești, a rămas fără o parte din hrana pentru animale în urma unui incendiu produs în această dimineață.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a fost solicitat să intervină cu puțin înainte de ora 05.00.

Inițial, la fața locului s-au deplasat pompierii militari din Ștefănești. Ulterior, în sprijinul acestora au ajuns și pompierii militari din Trușești și Botoșani. În total, au intervenit cinci echipaje, cu cinci autospeciale cu apă și spumă, precum și pompierii voluntari din oraș, cu trei utilaje ce aparțin Primăriilor Ștefănești și Românești, dar și unui operator economic din zonă.

like facebook, stiri, botosaniLa sosirea salvatorilor la fața locului, ardeau cca. 90 tone de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la mai multe construcții din apropiere, precum și la mai multe utilaje.

Intervenția a fost îngreunată de cantitatea mare de furaje care întrețineau arderea, precum și de accesul limitat la focar. Pe timpul intervenției, autospecialele au fost realimentate de mai  multe ori.

Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit 27 de pompieri militari și voluntari, mai bine de șapte ore. Valoarea pagubelor a fost estimată la cca. 40.000 de lei.

S-au salvat și protejat bunuri materiale în valoare de cca. 100.000 de lei.

Misiunea pompierilor a fost una de durată, deoarece trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere.

Cauza probabilă de incendiu o constituie acțiunea intenționată.

incendiu furaje

incendiu furaje

incendiu furaje

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *