Șofer reţinut şi ulterior cercetat sub control judiciar, după ce a fost tras pe dreapta de polițiști. Ce au constatat oamenii legii, care i-au aplicat și o amendă usturătoare

razie politie (3)O patrulă mixtă formată din lucrători ai Poliției Municipiului Dorohoi și S.P.F. Dorohoi, aflaţi în exercitarea atribuţiunilor de serviciu  pe raza municipiului, a depistat un autoturism condus de un bărbat de 37 de ani care a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii au constatat că cele declarate de conducătorul auto se confirmă, acesta refuzând ulterior să fie testat cu aparatul etilotest și să se supună recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

like facebook, stiri, botosaniBărbatul a fost sancţionat contravenţional şi cu amendă în cuantum total de 4305 lei pentru pentru neportul centurii de siguranță și lipsă documente, respectiv provocarea de scandal în incinta unităţii medicale.

De asemenea, acestuia i-au fost reținute certificatul și plăcuțele de înmatriculare pentru neprezentarea unei polițe de asigurare valabile în momentul controlului.

Începând cu data de 27.10.2018, ora 06:00, poliţiştii au emis pe numele conducătorului auto o ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind ulterior introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Botoșani.

În cursul zilei de 27.10.2018, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Dorohoi care a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 zile, începând cu data de 28.10.a.c..

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de prelevarea de mostre biologice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *