Lider LSI: Au fost situații în care colegi de-ai noștri au efectuat niște activități pentru care nu au fost remunerați

profesor-catalogNemulțumiri în mai multe școli botoșănene, după ce mai mulți profesori care au suplinit în locul unor colegi s-au trezit că nu au fost plătiți.

Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că există Ordinul 4.165 care prevede plata acestor ore, însă nu toate școlile l-au aplicat la fel.

like facebook, stiri, botosaniAu fost situații în care colegi de-ai noștri au efectuat niște activități pentru care nu au fost remunerați. Ne referim la situațiile în care o parte a colegilor au suplinit în locul altor colegi, care au beneficiat fie de concediu medical, fie de zile libere conform contractului colectiv de muncă, în situații de deces în familie, căsătoria copilului, nașterea copilului. S-a dat o interpretare greșită aplicării Ordinului 4165 în mai multe scoli. O parte din școli au aplicat într-un fel, altele în alt fel. Marea majoritate au aplicat în sensul acesta, că nu au acordat drepturi. IȘJ a solicitat școlilor să transmită o informare. O să vedem câte școli sunt și să sperăm că în noiembrie să fie reglate aceste aspecte, să plătească celor în drept diferența de salariu la care era îndreptățit. Nu este o interpretare întâmplătoare, ci este o interpretare dirijată pentru a se încadra în bani”, a menționat Axinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *