Trei dintre indivizii reținuți în urma perchezițiilor de luni, arestați preventiv

talhar in catuse arestat bogdan george iacob (1)Cei patru tineri reţinuţi în urma acţiunii desfăşurate în cursul zilei de luni de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Botoşani au fost prezentaţi marți instanţei de judecată.

În urma analizării probatoriului administrat, Judecătoria Botoșani a dispus faţă de trei dintre inculpaţi măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, iar cel de-al patrulea inculpat a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În cauză poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a întregii activități infracționale a inculpaților.

Cei patru indivizi sunt suspecți privind comiterea de furturi din locuinţe.

Reamintim că, în cadrul unor activităţi complexe derulate în perioada aprilie – octombrie, de către poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, aceştia au documentat o grupare infracțională nestructurată, ai cărei membri au săvârşit mai multe infracțiuni de furt din locuinţe situate pe raza judeţului Botoşani, folosind ca mod de operare pătrunderea prin efracţie.

like facebook, stiri, botosaniAstfel, ca urmare a probatoriului administrat până în prezent, luni – 22 octombrie a.c., poliţiştii au pus în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară şi au descins la mai multe locuinţe (unele situate în judeţul Ilfov) despre care existau indicii că ar fi fost folosite de persoanele bănuite de comiterea faptelor.

Cu prilejul desfăşurării percheziţiilor, au fost descoperite sume de bani, bijuterii, înscrisuri precum şi alte mijloace de probă, despre care există suspiciunea rezonabilă că provin din comiterea faptelor de furt.

„În sarcina suspecţilor se reţine săvârşirea în perioada septembrie – octombrie a.c. atât a unor infracţiuni de furt calificat, din locuinţele unor persoane, prejudiciul stabilit până în prezent depăşind 105.000 lei, cât şi a unor tentative de furt, toate comise pe raza municipiului Botoşani şi a comunelor Copălău şi Cristeşti, judeţul Botoşani.  Totodată, poliţiştii continuă administrarea probatoriului, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor patru persoane”, spun polițiștii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *