Fostul director al Teatrului de Păpuși ”Vasilache”, Florin Aionițoaiei, și-a recâștigat funcția în instanță, iar Marius Rogojinschi va trebui să plece de pe post

florin-aionitoaie-la-evaluareFostul manager al Teatrului ”Vasilache”, Florin Aionițoaiei, a acționat în instanță Primăria Botoșani și Consiliul Local, după ce a primit notă foarte mică, respectiv 2,50, la evaluarea anuală făcută în 2016. Prin decizia Tribunalului Botoșani, care este definitivă și irevocabilă, Aionițoaiei a primit câștig de cauză și va trebui repus pe funcție.

like facebook, stiri, botosaniPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a criticat poziția celor doi consilieri locali care au făcut parte din comisia de evaluare de la acea dată și spune că persoanele care au greșit vor trebui să plătească. El a menționat totodată că legea nu se face în Consiliul Local Botoșani ți că aceasta există deja.

Am fost acționați în instanță, și atunci am atras atenția colegilor consilieri că există o lege în România, și nu este prima data cand am atras atenția, și că nu putem să ne jucăm cu comisiile de concurs, cu comisiile de evaluare, așa cum dorește o anumită parte a Consiliului Local. Totdeauna ni se spune: noi suntem majoritari, noi punem pe cine vrem acolo, nu contează că legea spune că în comisii trebuie să fie doi specialiști și un consilier local, se schimbă tot felul de comisii și nu e prima dată când se întâmplă acest lucru. Prin decizie se anulează cele două hotărâri de Consiliu Local. Asta înseamnă că va trebui să-i dăm, într-o formulă sau alta, postul înapoi domnului Aionițoaiei, iar cei care au greșit vor trebui să plătească. Dacă noi nu vom lua măsuri, va fi o altă acțiune în instanță prin care se va cere bani și vor plăti clar cei care au greșit”, a menționat Flutur.

Florin Aionițoaiei a mai cerut în instanță drepturile salariale pe cei doi ani.

Din comisia de evaluare a activității lui Florin Aionițoaiei au făcut parte la acea dată consilierii PSD, Andreea Buiuc și Vasile Chiru. Buiuc și-a motovat nota dată prin faptul că la Teatrul ”Vasilache” există un conflict între manager și angajați, care trebuie să înceteze.

La această dată, postul de manager este ocupat de Marius Rogojinschi, care între timp a susținut un concurs și l-a promovat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *