Deputatul Cristian Achiței îl acuză pe directorul DRDP că a schimbat soluția tehnică pentru drumul Manoleasa – Rădăuți Prut

dn 24 c, cristian achitei, proiect, botosani, stiriDeputatul Cristian Achiței îl acuză pe directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, Ovidiu Laicu, că a schimbat soluția tehnică pentru drumul național DN 24 C Manoleasa – Rădăuți Prut. El argumentează că în faza de aprobare a indicatorilor tehnico-economici prin hotărâre de guver, drumul respectiv era prevăzut să in modernizare, însă Laicu a schimbat soluția asfaltându-l.

„E foarte bine că s-a asfaltat DN 24C între Manoleasa Prut și Rădăuți Prut! Zic ”asfaltat” și nu ”modernizat”, pentru că soluția propusă pentru acest drum de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași (condusă de ilustrul director Ovidiu Laicu) a fost de îmbrăcăminte asfaltică ușoară (circa 7 cm). Asta contrar HG 460/2018, care aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții Modernizare DN 24C Manoleasa-Rădăuți Prut, km. 106+650 – 142+250 (vezi nota de fundamentare a HG – foto 1-2). Mai marele conducător peste infrastructura rutieră a Moldovei nu vrea, însă, să respecte legea, arătându-le botoșănenilor fel de fel de experimente care îi trec lui prin cap”, susține Achiței.

El explică faptul că, urmare a soluției proaste alese de directorul DRDP, drumul a început să aibă probleme,

dn 24 c, cristian achitei, proiect, botosani, stiri„Drumul a cedat deocamdată doar între km 114+000 și km 115+000, pe partea dreaptă, de la ieșirea din Liveni spre Mitoc. Nu oi fi eu un mare expert (după vreo 25 de ani de lucrat în drumuri), însă se vede de la o poștă ce înseamnă să nu respecți legea și să execuți ce-ți trece prin cap. Neprevederea unui podeț lateral și, în general, a lucrărilor necesare pentru evacuarea apelor a dus la această cedare. Cele câteva gropi apărute au și fost astupate. Sper ca drumul să reziste și oamenii din zonă să se bucure de această lucrare. Am însă dubii privitor la rezistență, atât din trafic, cât și la îngheț-dezgheț”, a mai spus parlamentarul PNL.

Acesta îi cere lui Laicu să nu mai facă experiențe tehnice pe botoșăneni.

Totodată, el susține că „stimabilul domn prefect Șlincu, care era mare diriginte de șantier astă-vară, ar trebui să se sesizeze acum, împreună cu Inspectoratul Județean în Construcții!”.

”Înțeleg acum de ce nu a organizat niciun tovarăș pesedist, conform obiceiului, tăieri de panglici la finalizarea asfaltării DN 24C: pentru că știau cu toții că fusese făcută o lucrare neconformă cu legea, în speță HG 460/2018”, conchide Achiței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *