APIA: A început efectuarea plăților în avans pentru cererile unice de plată depuse în Campania 2018

apia-botosaniAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) – Centrul Judeţean Botoşani informează că din 16 octombrie 2018 a început efectuarea plăților în avans pentru cererile unice de plată depuse în Campania 2018, în cuantum de  70% din totalul plăților directe pe suprafață.

like facebook, stiri, botosanină la această dată au fost finalizate un număr de 6.713 cereri, în majoritate acestea fiind deja plătite și sunt în curs de finalizare un număr de 7.632 cereri.

Reamintim că până la data de 30 noiembrie 2018 se acordă plata în avans iar din 01 decembrie 2018 se vor efectua  plăţile corespunzătoare diferenţei între plafonul financiar al fiecărei scheme şi cuantumul calculat şi acordat în avans, în condiţiile îndeplinirii de către beneficiari a tuturor criteriilor de eligibilitate.

Precizăm că în sectorul vegetal, schema de plată unică pe suprafață va fi de 102,5 euro/ha, plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha și 5 ha, inclusiv, va fi de 5 euro/ha, iar la peste 5 ha și până la 30 ha, inclusiv, va fi de 50,3 euro/ha. Plata pentru înverzire va fi de 58,2 euro/ha, iar plata pentru tinerii fermieri  va fi de 25,8 euro/ha. Aceste cuantumuri se pot majora/diminua pentru încadrarea în plafonul financiar alocat, funcție de suprafețele eligibile.

Sursa: comunicat APIA

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *