Deputatul liberal Cristian Achiței cere PSD și ALDE să finanțeze modernizarea drumului Botoșani- Ștefănești

cristian achitei,. deputat, pnl, stiri, botosaniDeputatul liberal Cristian Achiței a cerut, miercuri, coaliției de guvernare PSD- ALDE să finanțeze modernizarea drumului Botoșani- Ștefănești. Într-o declarație politică făcută în Parlament, acesta a solicitat demararea demersurilor pentru adoptarea unei hotărâri de guvern pentru modernizarea DN 29 D, astfel încât investiția să fie cuprinsă în bugetul pe anul viitor.

Totodată, Cristian Achiței a atras atenția asupra faptului că „proiectul de modernizare a DN 28B Botoșani-Târgu Frumos bate pasul pe loc”.

Iată declarația politică integrală:

Preocupați exclusiv de demersuri populiste, de acțiuni propagandistice și, mai ales, de campanii concertate de subjugare a Justiției, actualii guvernanți ignoră cu desăvârșire problemele reale ale românilor și nevoile acestora.

Ca deputat de Botoșani, reprezint în Parlamentul României un județ căruia guvernele PSD-ALDE îi refuză sistematic, de doi încoace, orice șansă de dezvoltare normală, prin tergiversarea nejustificată  a investițiilor semnificative în infrastructura de transporturi.

Fără intenția de a face o analiză completă a stării infrastructurii rutiere botoșănene, voi atrage atenția asupra a două din investițiile – esențiale pentru județul Botoșani – care bat pasul pe loc: DN 28B Botoșani-Târgu Frumos și DN 29D Botoșani-Ștefănești.

Deși a fost inclus, în urma votării unui amendament susținut de subsemnatul, în Legea Bugetului de Stat pe 2018, proiectul de modernizare a DN 28B Botoșani-Târgu Frumos bate pasul pe loc, procedurile premergătoare execuției derulându-se în ritm de melc. În consecință, nici un metru de drum nu a intrat efectiv în modernizare în tot acest an, starea sa continuând să fie una jalnică.

În ciuda promisiunilor publice repetate ale reprezentanților PSD că modernizarea DN 29D Botoșani-Ștefănești va face obiectul emiterii unei hotărâri de guvern, acest lucru nu s-a întâmplat până la această dată.

Diferența uriașă dintre promisiunile pesediștilor botoșăneni și disprețul cu care sunt tratați în realitate, de către guvernanți, sutele de mii de locuitori ai județului Botoșani este evidentă.

Solicit public, prin prezenta declarație, urgentarea demersurilor pentru modernizarea DN 28B și a DN 29D, drumuri naționale vitale pentru situația socio-economică a județului Botoșani!

Concret, în cazul Drumului Național Botoșani-Târgu Frumos e necesară finalizarea procedurii de licitație, astfel încât în anul 2019 să poată demara efectiv, în teren, lucrările de modernizare.

În cazul Drumului Național Botoșani-Ștefănești, este necesară emiterea în cel mai scurt timp a hotărârii de guvern privind proiectul de modernizare, pentru ca investiția să poată fi prinsă în Legea Bugetului de Stat pe anul 2019.

One thought on “Deputatul liberal Cristian Achiței cere PSD și ALDE să finanțeze modernizarea drumului Botoșani- Ștefănești

  1. Nici in 2025 nu va fi modernizat Botosani-Stefanesti. In afara de peticiri de 2 bani,nu vede asflat nou acel drum. Astea sunt doar vorbe goale pt naivii care inca mai cred in povesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *