Noi amenajări hidrotehnice în zona afectată de inundații Coșula- Copălău-Cristești

amenajari hidrotehniceMinisterul Apelor și Pădurilor continuă intervențiile în zonele afectate de indundații din județul Botoșani. După lucrările demarate în zona comunei Șendriceni, a municipiului Dorohoi și a râului Prut, un alt obiectiv care beneficiază de finanțare, din resursele existente în planul tehnic al ABA Prut-Bârlad, în valoare de 185000 lei, este cel de recalibrare a albiei râului Miletin pe raza comunelor Coșula, Copălău și Cristești, pe o lungime de 2540 m si un volum de 45000 m3.  Amenajarea va include mărirea capacității de scurgere a albiei la debite mari, refacerea, stabilizarea și protecția malurilor.

like facebook, stiri, botosaniJudețul Botoșani beneficiază din nou de fonduri pentru reducerea și îndepărtărea efectelor indundațiilor în zonele predispuse la aceste fenomene. Lucrările care au demarat deja în zona Coșula-Copălău-Cristești sunt o dovadă a faptului că prevenția a devenit prioritatea Ministerului Apelor și Pădurilor. Aceste lucrări vor continua și în cursul anului viitor în zonele cele mai expuse la inundații în județul Botoșani și în întreaga țară, în funcție de prioritizare” a declarat Dan Deleanu, coordonator al direcției de investiții și fonduri europene și subsecretar de stat în cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor.

În zona menționată, începând cu primăvara anului viitor, va demara un proiect complex, în valoare de 3 milioane de euro, care va cuprinde acumulări nepermanente cu rol de reducere a debitelor maxime pe râurile Miletin și Horoghiuca, proiect care va pune în siguranță gospodăriile și terenurile agricole care sunt mereu afectate de viituri în sus numitul areal.

amenajari hidrotehnice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *