Medicii și asistenții urgentiști botoșăneni, instruiți cum să intervină mai prompt în cazul Accidentelor Vasculare Cerebrale

cursuri cadre medical spital judetean 1Medicii și asistenții medicali de la Spitalul Județean, dar și de la Serviciul Județean de Ambulanță, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul sistemului de urgenţă prespitalicească și spitalicească, sunt instruiți cum să intervină mai prompt în cazul Accidentelor Vasculare cerebrale. Asta în contextul în care numărul persoanelor afectate de accidente vasculare cerebrale este în creștere.
like facebook, stiri, botosaniPrima etapă a cursurilor cu tema „Tromboliza în Accidentele Vasculare Cerebrale”, s-a derulat marți și miercuri.

Ministerul Sănătății promovează un proiect nou de tratare a AVC în primele ore de la producere. Asta înseamnă că semnele accidentului vascular cerebral să fie cunoscute cât mai repede, iar pacientul să fie adus la serviciul de Urgență în maxim patru ore și jumătate, pentru că după tratamentul nu mai are efect”, a declarat medicul Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean.

La cursuri au participat aproape 200 de cadre medicale, urmând ca la a doua etapă să participe alte câteva sute de cadre medicale de la UPU, și secțiile Neurologie și Radiologie.

cursuri cadre medical spital judetean

cursuri cadre medical spital judetean 2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *