Primul caz de deces în județul Botoșani de la virusul West Nile

tantarUn bărbat de 71 de ani, din județul Botoșani, a decedat după ce a fost infectat cu virusul West Nile. Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani, până la această dată la nivelul județului au fost înregistrate cinci cazuri de infecție cu virsul provocat de tânțari.

like facebook, stiri, botosaniTransmiterea virsului West Nile se face prin mai multe specii de țânțari, atât în mediul rural, cât și în urban, iar specialiștii DSp spun că nu există vaccin sau tratament antiviral specific.

Ministerul Sănătăţii recomandă populației mai multe măsuri de protecţie: evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; utilizarea substanţelor repelente de ţânţari; montarea de plase la ferestrele locuințelor pentru a împiedica pătrunderea țânțarilor; limitarea deplasărilor în zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.), asigurarea măsurilor de desecare a bălților cu apă din jurul gospodăriilor;  îndepărtarea recipientelor/obiectelor care favorizează acumularea apei și a gunoiului menajer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *