Postul de șef la Poliția Rutieră Botoșani, scos pentru a doua oară la concurs

stiri, IPJ, IJP, BotosaniInspectoratul de Poliție Județean Botoșani a scos din nou la concurs postul de șef la Serviciul rutier. Recrutarea se face din sursă internă (ofiţeri de poliţie).

like facebook, stiri, botosaniÎn vederea înscrierii şi participării la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fie ofițeri de poliţie cu următoarea pregătire de bază: pentru cei care au absolvit anterior organizării studiilor universitare în sistem „Bologna studii universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă sau echivalentă; pentru cei care au absolvit studii universitare în sistem „Bologna”  studii superioare de licență, ciclul I de studii universitare, pregătire de specialitate: pentru cei care au absolvit anterior organizării studiilor universitare în sistem „Bologna”studii universitare de lungă durată  cu diplomă de licență/echivalentă în una din specializările următoarelor domenii: juridic, științe economice ori științe militare și informații sau cursuri postuniversitare  ori de master(studii de master) în specializarea management sau una din specializările următoarelor domenii: juridic, științe economice ori științe militare și informații; pentru cei care au absolvit studii universitare în sistem„Bologna”: studii de master, ciclul II de studii universitare în următoarele domenii de studii de masterat:  drept, economie,științe militare, informații și securitate națională,ordine publică și siguranță națională ori management.

  • să fie declaraţi „apt medical” şi „apt” la testarea psihologică pentru promovarea în funcţii de conducere;
  • să nu fie cercetat disciplinar, să nu se afle sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau faţă de acesta să nu fi fost pusă în mişcare acţiunea penală;
  • să fi obţinut calificativul de cel puţin ,,Bine” la ultimele două evaluări anuale de serviciu;
  • să aibă 2 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei;
  • să aibă 3 ani vechime în specialitatea structurii pentru care se organizează concurs – specialităţi asimilate: ordine publică, transporturi, juridic, control intern, centru operațional, analiza informațiilor, criminalistică, vechimi în funcții pentru care a fost necesară deținerea calității de organ de poliție judiciară din cadrul structurilor poliției de frontieră (activități similare);
  • să îndeplinească cerinţele specifice din fişa postului:
  • să dețină/să obțină autorizaţie de acces la informaţii clasificate pentru clasa secret de stat, nivel de secretizare – „secret”;
  • să dețină/să obțină aviz de organ de cercetare penală al poliției judiciare;
  • să dețină permis de conducere minim categoria B;
  • să aibă o vechime în muncă /din care în MAI de minim 3 ani;
  • se deţină gradul profesional de minim subinspector de poliţie.

 

Concursul va avea loc la data de 9 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani  iar proba de  concurs va consta în susținerea unui  interviu structurat pe subiecte profesionale, care se înregistrează audio şi/sau video.

Evaluarea interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Nota de promovare este minim 7,00, candidaţii fiind declaraţi „admis” în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la interviul structurat pe subiecte profesionale.

Incrierile se fac personal, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani din municipiul Botoșani , bdul Mihai Eminescu, nr. 57 , în zile lucrătoare, pe baza dosarului de recrutare, depus în volum complet, până la data de  12 octombrie, ora 12.00.

Evaluarea psihologică a candidaţilor se va desfăşura la Centrul de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne – Bucureşti, la o dată ce se va comunica, în timp util, candidaţilor.

La primul concurs s-au prezentat doi candidați, însă nu a promovat niciunul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *