Proiectul de majorare a tarifelor de depozitare a gunoiului nu a fost votat. Firma Diasil se îndreaptă împotriva CJ și cere daune

sedinta consiliul judetean, stiri, botosani, cjProiectul de majorare a tarifelor de depozitare a gunoiului la Stăuceni nu a fost votat nici vineri, deși a fost pus pe ordinea de zi de nu mai puțin de patru ori. Consilierii liberali au cerut retragerea de pe ordinea de zi, cerând să se facă o dezbatere cu primarii din județ pentru a afla și poziția acestora vizavi de acest proiect.

Am solicitat o discuție cu primarii vizavi de acest subiect, pentru că semnalele noastre arată nemulțumiri din partea lor vizavi atât de colectarea gunoiului, cât și de transparența propunerilor dvs. de majorare a acestor tarife”, a spus consilierul județean Mirela Saucă.

like facebook, stiri, botosaniȘedința a continuat și s-a cerut vot nominal. Doar consilierii PSD au votat proiectul.

De altfel, administratorul depositului de la Stăuceni, firma Diasil din Suceava a notificat Consiliul Județean că în cazul în care proiectul nu va fi votat, va rezilia contractul și va acționa în judecată Consiliul Județean, în vederea obținerii unor sume reprezentând echivalentul punerii în funcțiune a unor utilaje, punerea în funcțiune a stației de epurare, diverse cheltuieli efectuate la depozit, însă solicită și profitul nerealizat pe perioada rămasă din contract, respectiv pe șase ani precum și o pierdere realizată de cantitatea de deșeuri neasigurată prin contractul inițial.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, susține că firma va mai opera la depozitul de deșeuri timp de 90 de zile,  timp în care CJ va organiza o nouă licitație.

Ce nu a vrut să se înțeleagă este faptul că de această aducere la zi a prețurilor s-au ocupat funcționarii publici din Consiliul Județean care au asigurat legalitatea. Din această comisie au făcut parte juriști, economiști, ingineri, iar noi, deliberativul Consiliului Județean, am votat pentru oportunitate sau nu”, a precizat Macaleți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *