Un apreciat preot din județul Botoșani s-a stins din viață

lumanareUn apreciat preot din județul Botoșani s-a stins din viață. Este vorba despre părintele Vasile Cojocariu, de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Bucecea, care a murit, miercuri, în spital, în timpul unui transplant de ficat.

like facebook, stiri, botosaniPreotul avea 60 de ani. El a fost profesor la Seminarul Teologic Dorohoi, iar din 1984 a fost preot paroh la Biserica din Bucecea.

Părintele era foarte apreciat de întreaga comunitate.

Părintele Vasile s-a născut în anul 1958, la 13 septembrie, în localitatea Gănești, orașul Târgu Frumos, județul Iași, din părinții Alexandru și Elena.

După absolvirea Școlii generale de 10 ani”, din orașul Târgu Frumos, județul Iași, a urmat și absolvit între anii 1975-1980 cursurile Seminarului Teologic Ortodox de la Mănăstirea Neamț.

Între anii 1980-1981 a satisfacut stagiul militar din orașul Zalău, județul Sălaj.

În anul 1981 s-a înscris la cursurile universitare de zi ale Institutului Teologic de Grad Universitar din București, iar în anul 1985 l-a absolvit, obținând titlu de licențiat în teologie cu lucrarea intitulată “Autocefalia Bisericii Ortodoxe Române și bazele ei canonice”, prezentată la catedra de Drept Bisericesc.

La data de 23 iulie 1983 s-a casătorit cu Ungureanu Elena, fiica lui Gheorghe și Maria din satul Stolniceni-Prăjescu, oraș Pașcani, județul Iași. Dumnezeu i-a binecuvântat cu patru copii.

În 6 octombrie 1985 a fost hirotonit diacon în Catedrala Mitropolitană din Iași, de către Înalt Preasfințitul Părinte Teoctist Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Sucevei.

La data de 7 octombrie 1985 a fost hirotonit preot pe seama Parohiei “Sfântul Ioan Botezătorul” Bucecea, județul Botoșani, de către Preasfințitul Pimen al Sucevei.

În cursul anului 1995, iulie – august, a participat la cursurile pentru definitivat organizate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Iași, la Seminarul Teologic Ortodox Neamț.

În anul 1996 a absolvit cursuri de pedagogie și a fost numit de către Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, coordonator al Cercului Pedagogic al profesorilor de religie din zona Bucecea.

Între anii 2002 – 2008 a fost profesor la Seminarul Teologic Liceal “Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, predând disciplineleCatehetică, Omiletică, Îndrumări Misionare, Filosofie, Economie, Logică, Psihologie și Sociologie.

Activitatea administrativă ca preot slujitor din 1985 până în prezent se rezumă în:

1989- începe construcția Bisericii „Sf . Ioan Botezătorul”- Bucecea

1991- începe construcția „Centrului Social Sf. Vasile Cel Mare”

1995- construcţia unui Aghiasmatar

2003- construcţia unui Lumânărar.


One thought on “Un apreciat preot din județul Botoșani s-a stins din viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*