FOTO Consfătuirea anuală a directorilor de școli, cu autorități și reprezentanți ai structurilor MAI

consfatuire directori scoli isj 2Cei peste 100 de directori de școli, dar și autorități locale, șefi ai structurilor Ministerului de Interne,  au participat, miercuri, la o întâlnire organizată de Inspectoratul Școlar Județean în cadrul căreia s-a prezentat raportul de activitate al instituției pe anul școlar trecut.

Inspectorul general al IȘJ, Gabriel Hârtie, a vorbit despre rezultatele obținute de elevi la examenele naționale și olimpiadele școlare, dar și rezultatele obținute de profesori la definitivat și titularizare. Șeful IȘJ a ținut să puncteze că populația școlară este în scădere la nivelul județului Botoșani, fapt ce se răsfrânge și asupra normelor didactice, mai puține în acest an.

like facebook, stiri, botosaniHârtie a vorbit și despre investițiile din școli, spunând că actualmente sunt deschise mai multe șantiere în județ, dar a adus și unele critici cu privire la managementul unităților de învățământ.

Au fost constatate și niște aspecte de inspectorii noștri  pe care le-au sesizat în cadrul inspecțiilor făcute, aspecte care ar trebui remediate imediat, pentru  că tind să devină cu caracter general. Este asigurată securitatea elevilor și cadrelor didactice, deși câteodată anumite incidente au demonstrat că școala nu este o unitate sigură, dar, per ansamblu, unitățile de îănvățământ au proceduri clare în ceea ce privește securitatea elevilor și cadrelor didactice. Perfecționarea cadrelor didactice nu este întotdeauna adaptată la nevoile unităților de învățământ și la specificul pe care școala le are. Există și școli unde nu se face sau se realizează formal consilierea părinților și a elevilor în ceea ce privește orientarea școlară. Trebuie să nu ne amăgim și să recunoaștem că la nivel județului Botoșani avem 202 copii care au absolvit școala și au plecat din județul Botoșani în alte județe. Poate ar trebui să fim mai atenți și să-i convingem că și școala botoșăneană este una de viitor”, a puncta Hârtie.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean, Viorel Șerbănoiu, a amintit faptul că anul trecut nu s-au înregistrat evenimente deosebite la nivelul unităților de învățământ. Acesta a cerut directorilor să apeleze de fiecare dată la colegii săi, dar și la el pentru orice problemă.

like facebook

În cadrul întâlnirii, reprezentanții IȘJ au mai prezentat  obiectivele strategice pe anul școlar 2017-2018, graficul de monitorizare și control pentru semestrul I al noului an școlar.

consfatuire directori scoli isj

consfatuire directori scoli isj 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *