Marius Budăi: „Noua lege a pensiilor va repara toate inechitățile acumulate și va aduce majorări semnificative”

budai mariusParlamentarul social democrat Marius Budăi președinte al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a anunțat astăzi că noua lege a pensiilor remediază toate marile nedreptăți făcute de-a lungul timpului, care au determinat diferențe consistente între pensii, deși condițiile îndeplinite de oameni erau identice.

like facebook, stiri, botosaniAstăzi, când se sărbătorește ziua internațională a persoanelor vârstnice vreau să-i asigur pe toți pensionarii din România că aplicarea noi legi a pensiilor va aduce o nouă formulă de calcul și noi mecanisme care vor determina majorări semnificative, atât pentru categoriile de pensii aflate în plată cât și pentru cele viitoare. În calitate de fost director executiv al Casei Județene de Pensii Botoșani am obligația față de botoșăneni să îi informez și să le spun adevărul despre proiectul noii legi a pensiilor care va ajunge în câteva zile în Parlament pentru dezbatere și adoptare. Toți pensionarii trebuie să aibă condiții civilizate de trai, să nu se mai simtă umiliți și să-și trăiască bătrânețea cu demnitate”, a declarat Marius Budăi.

Noua lege a pensiilor va urmări îndeplinirea a patru principii fundamentale: contributivitate, egalitate, imprescriptibilitate și solidaritate socială.

Până în acest moment PSD și-a respectat promisiunea față de pensionari. 90% dintre aceștia nu mai plătesc niciun tip de impozit sau contribuții. În județul Botoșani sunt 98.432 de pensionari care beneficiază de această reglementare. De asemenea, de când am intrat la guvernare am majorat anual punctul de pensie de la 871 lei în decembrie 2016 la 1.100 lei în iulie 2018. Astfel, 105.000 de pensionari botoșăneni au avut creșteri de pensii. Vreau să precizez foarte clar. În noul act normativ se menționează că nicio pensie nu va scădea. În cazul în care, în urma recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată. Le transmit tuturor persoanelor vârstnice, părinți și bunici toată considerația mea, multă sănătate și liniște sufletească alături de cei dragi”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.

Sursa: comunicat PSD

One thought on “Marius Budăi: „Noua lege a pensiilor va repara toate inechitățile acumulate și va aduce majorări semnificative”

  1. Daca vreti sa reparati ceva inechitati,eliminati macar pensiile speciale!Dar ce sa ma astept de la PSD care a mai votat o lege care le da pensii speciale fostilor alesi locali…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *