Instructorii auto, nemulțumiți cum sunt semnalizate unele străzi din municipiul Botoșani. Au cerut montarea unui nou semafor la IRE

comisie siguranta rutieraInstructorii auto se declară nemulțumiți de modul cum sunt semnalizate unele străzi din municipiul Botoșani. În cadrul Comisiei pentru Siguranță Rutieră, care a avut loc joi, la Prefectură, s-a adus în discuție sensul giratoriu de la Colegiul Economic.

like facebook, stiri, botosaniDe asemenea, instructorii auto au ridicat și problema intersecției de la IRE. Ei au cerut montarea unui semafor.

Este o intersecție grea. Noi trebuie să învățăm conducătorii auto să se încadreze fără a ocupa linia de tramvai. De asemenea, el nu mai observă semaforul din dreapta, care e înainte pentru Calea Națională. Să se pună un semafor pentru dus și când vii din Calea Națională spre Sucevei e aceeași treabă. Să fie semafor pentru Calea Națională pentru Sucevei și într-un sens și în celălalt. Cine poate să știe că la 30 de secunde se dă drumul la traficul din față și rămâi cu ditamai camionul în intersecție”, a spus unul din instructori.

Un alt instructor a acuzat faptul că sensurile giratoriu din municipiu sunt realizate pentru mașini mici și nicidecum pentru traficul de persoane și mărfuri.

Traficul se îngreunează din cauza marcajelor și indicatoarelor. Marcajul care te obligă pentru un camion într-o intersecție se montează cel puțin cu 150 metri înainte de intersecție, nu exact 50 metri, că ăla nu are timp să se încadreze pe banda respectivă. Aspectele astea le avem exact de la intrare în oraș, dinspre Flămânzi. Avem sensuri giratorii care sunt proiectate și construite pentru automobile, nu pentru traficul de persoane și mărfuri. În intersecțiile alea nu te încadrezi cu un camion cu remorcă sau autobuz ca să traversezi intersecția”, a mai spus unul din instructorii auto.

Ei au cerut ca la următoarea întrunire se participe și membrii Comisiei de sistematizare din municipiul Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *