Directorul Colegiului ”Ghe Asachi”, despre incidentul cu tabla spartă: A fost un gest de teribilism. Elevii vor fi sancționați. Nu a fost sabie

colegiul ghe asachiDirectorul Colegiului ”Gheorghe Asachi” din Botoșani, Diana Moruzi, a catalogat incidentul cu tabla spartă de elevi drept un ”gest de teribilism”. După ce a vizionat filmulețul, directorul unității de învățământ a mers în clasa cu pricina, iar elevii și-au recunoscut fapta. Părinții copiilor au fost chemați la școală, iar împotriva elevilor urmează să se aplice sancțiuni.

like facebook, stiri, botosaniDiana Moruzi susține că tabla nu a fost spartă în niciun caz cu sabie, ci cu piciorul de la un stativ de hărți.

Nu știam nimic despre așa ceva. Știam că s-a spart o tablă, miercuri pe la ora 11.00 am fost anunțată. Am venit în clasă, am văzut copiii care strângeau cioburile, am chemat femeia de serviciu să continue și să le strângă. Am întrebat și au spus că au spart-o din greșeală, așa că  nu m-am gândit că este un eveniment deosebit, pentru că se mai întâmplă. Astăzi, după ce am văzut filmulețul, am venit în clasă și bineînțeles că erau foarte speriați și nu se așteptau că o să aflu vreodată ce au făcut ei. Au recunoscut. Cei vinovați s-au ridicat în picioare și au spus că, după ce tabla s-a crăpat, în intența lor de a o mișca să vadă dacă este ceva după ea să facă curățenie, în pauză s-au gândit să o spargă de tot și să o înlocuiască. Știau că o vor înlocui și au și comandat o altă tablă. Au luat un picior de la un stativ de unde stau hărțile. Nu a fost sabie, suliță. Așa ceva nu există. A luat piciorul de la un stativ și au aruncat cu el în tablă. A fost un gest de teribilism, vor fi sancționați. Am discutat deja cu profesorul de la clasă, am sunat părinții și vor veni la școală. Vom vedea până unde vom merge cu sancțiunile. Într-adevăr gestul trebuie pedepsit”, a spus directorul Colegiului ”Ghe. Asachi” Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *