Rabla pentru electrocasnice! Românii vor primi vouchere între 200 şi 400 lei pentru înlocuirea echipamentelor vechi

Ministerul Mediului a publicat, pe website-ul instituției, proiectul de Ordin de ministru pentru aprobarea ghidului de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic – Rabla pentru electrocasnice. Proiectul se află în consultare publică pentru o perioadă de 10 zile, timp în care persoanele fizice și juridice interesate pot transmite opinii, sugestii, comentarii sau propuneri de modificări. Programul va începe după finalizarea perioadei de consultare publică.

like facebook, stiri, botosaniAșa cum am promis, ghidul de finanțare a programului Rabla pentru electrocasnice a fost publicat. Este un program 100% nou, mult așteptat de români. Prin intermediul acestuia, estimăm că vom înlocui peste 60.000 de echipamente vechi și uzate cu unele noi, cu consum redus de energie și prietenoase cu mediul”, a declarat Grațiela Gavrilescu viceprim-ministru și ministrul mediului.

Valoarea voucherelor porneşte de la 200 de lei pentru pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++, creşte la 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiţionat cu eficienţa energetică la răcire (A+++/A++) sau pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A++ şi poate ajunge la 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice cu eficienţa energetică A+++, se arată într-un comunicat al ministerului citat.

În cadrul programului Rabla pentru electrocasnice, finanţarea se acordă sub formă de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++, A+++, din următoarele categorii: maşini de spălat rufe, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice şi aparate de aer condiţionat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *