Afacerile nu merg la Botoșani. Zeci de firme au intrat în insolvență, iar peste 130 și-au suspendat activitatea în acest an

om de afaceri, firme, stiri, botosaniMediul economic actual pare să fie ostil oamenilor de afaceri, care, în acest an, au ajuns cu firmele în insolvență sau și-au suspendat activitatea. Fiscalitatea ridicată, cheltuielile cu forța de muncă foarte mari, dar și blocajele generate de întârzierea deconturilor de către stat au făcut ca foarte multe societăți să nu mai poată supraviețui.

În primele șapte luni ale anului, 33 de firme din Botoșani au intrat în insolvență. Cea mai răsunătoare insolvență a fost cea a firmei de construcții Victor Construct SRL, o firmă care în ultimii ani a avut cifre de afaceri de ordinul sutelor de milioane de lei.

like facebook, stiri, botosaniTot în primele șapte luni ale anului 137 de administratori de firmă au cerut suspendarea activității. Numărul firmelor suspendate a fost în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat doar 88 de suspendări.

De asemenea, în perioada ianuarie- iulie 2018 au fost înregistrate 726 de radieri de societăți comerciale din Registrul Comerțului, cu aproximativ 50% mai multe față de 2017.

În ceea ce privește numărul firmelor dizolvate, acesta s-a dublat în primele șapte luni ale anului în curs față de anul trecut. În 2018 au fost 383 de firme dizolvate, iar în 2017 167.

One thought on “Afacerile nu merg la Botoșani. Zeci de firme au intrat în insolvență, iar peste 130 și-au suspendat activitatea în acest an

  1. Spagile mari sunt la stat la angajari …..unde salariile sunt de 1500 euro…la primarii, C.J. ETC…tot ce e la stat..
    la firmele de pe langa primarii , cj…etc
    Nu mai auzim ca au fost arestati….la angajari…directori…sefii servicii….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *