Ada Macovei, somații către inspectorul general al IȘJ: Să publice pe site-ul instituției documente strategice. Sunt multe rubrici goale și este o rușine

ada macoveiUn fost inspector general al Inspectoratului Școlar Județean acuză lipsa transparenței decizionale la nivelul IȘJ și îl somează pe inspectorul general Gabriel Hârtie să publice pe site-ul oficial al instituției documente strategice ”de mare importanță pentru beneficiarii sitemului, instituții, ONG-uri, directori de școli, autorități”.

Ada Macovei i-a solicitat public inspectorului general să respecte Legea transparenței decizionale și Legea liberului acces la informații de interes public și să publice pe site-ul instituției planul managerial cu care a câștigat concursul, Strategia de dezvoltare a învățământului din județul Botoșani și starea învățământului pe ultimii doi ani. Fosta șefă a IȘJ i-a mai solicitat public lui Hârtie să publice numărul posturilor reduse în perioada 2012-2018, numărul de școli închise în această perioadă precum și completarea rubricii de investiții.

Ada Macovei a criticat, de asemenea, modul de redactare a documentelor oficiale postate pe site.

Sunt rubrici goale și este o rușine pentru o asemenea instituție. Cer corectitudine, responsabilitate și profesionalism în redactarea documentelor oficiale postate pe site sau consultarea unor specialiști, dacă nu se descurcă, pentru ca să nu cadă în ridicol sau penibil. Organigrama Inspectoratului Școlar conține la postul de inspector școlar general același nume cu unul din subordine. Adică doamna profesor Otilia Sandu se are pe dânsa în subordine și figurează cu două norme. Nu ar fi singura greșeală. Mai mult, organigrama nu prea bate cu statul de personal și statul de funcții aprobată de minister”, a mai spus Ada Macovei.

 

 

 


2 thoughts on “Ada Macovei, somații către inspectorul general al IȘJ: Să publice pe site-ul instituției documente strategice. Sunt multe rubrici goale și este o rușine

  1. Las-o mai moale Ada! Ai ajuns la concluzia că sunt șanse să ocupi iarăși funcția de inspector general și ai început campania campania de denigrare a adversarilor politici? Ti se pare ca Planul managerial al lui Hârtie reprezintî un ,,document de mare importanță pentru sistemul învățământului botoșănean??? Mă faci să râd! Toată lumea știe că aceste planuri, de regulă, sunt făcute de alții și, oricum, sunt uitate prin sertare. Important este ca respectiva persoană să stăpânească managementul școlar la perfecție și la acest capitol și dumneata și Hârtie sunteți la fel de ,, bine pregătiți”. Să fim serioși!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*