Parcarea subterană de la piață, gratuită doar anul acesta. Ce societate o va prelua spre administrare

infiltratii parcare subteranaParcarea subterană de la Piața Mare din municipiul Botoșani va fi gratuită doar anul acesta. Reprezentanții Primăriei Botoșani spun că cel mai probabil această parcare va fi preluată în administrare de către societatea Eltrans de anul viitor, odată cu introducerea tarifelor. La această dată, parcarea este administrată de Urban Serv.

like facebook, stiri, botosaniA fost o primă discuție privind modalitatea de taxare a parcării de la piață. Trebuie să se stabilească foarte exact care sunt atribuțiile administratorului, pentru că parcare nu înseamnă numai să încasezi taxa. Acolo este vorba de întreținere, curățenie, sunt pompe de căldură, sunt pompe de ventilații, sunt instalații care trebuiesc întreținute. De aceea, costurile vor fi mai mari decât la o parcare normală. La o parcare normală cetățeanul plătește doar locul, la parcarea de la piață sunt cheltuieli în plus. De asemenea, trebuie reglementată foarte clar perioada de staționare”, a declarat Simion Drelciuc, directorul societății Urban Serv.

Parcarea subterană și supraterană a devenit funcțională în 2013 și a fost gratuită cinci ani, condiție impusă  în proiectul cu finanțare europeană.


2 thoughts on “Parcarea subterană de la piață, gratuită doar anul acesta. Ce societate o va prelua spre administrare

  1. Daca vrei sa te duci sa-ti faci cumparaturile in piata nu reusesti sa parchezi din cauza masinilor pietarilor care stau nemiscate de dimineata pana seara pe doua randuri deci e clar ca se cunosc intre ei de parcheaza si de-a latul. Politia nu vede asta, iar eu am parcat 10 minute intr-o zi in spate la primarie langa gunoi si am si gasit invitatia pe parbriz, politistul mi-a spus cu nesimtirea caracteristica ca trebuia sa parchez in parcarea din centru ca acolo e goala parcarea. Pe bisnitari nu-i vad sa-i dirijeze in parcarea din centru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*