FOTO Ziua Pompierilor, marcată printr-o paradă militară. Pompierul Sam, atracția zilei

avansari in grad, stiri, botosani, isu , ziua pomperilor , saveniSute de locuitori ai orașului Săveni au fost alături de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani la manifestările dedicate Zilei Pompierilor din  România.
La acest moment festiv, desfăşurat în fața Primăriei orașului Săveni, au participat autorități locale, parlamentari, medicii și coordonatorii medicali, șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și o delegație din Republica Moldova –compusă din reprezentanți ai parlamentului și cancelariei de stat, ai autorităților publice locale din raionul Edineț și reprezentanți ai Direcțiilor pentru Situații Excepționale Bălți și Edineț.
Festivitatea a debutat cu citirea mesajelor autorităţilor administraţiei publice centrale, județene și locale și s-a încheiat cu defilarea forțelor și a tehnicii de intervenție ale ISU Botoșani, pe ritmul muzicii militare interpretată de către ansamblul de copii de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Dorohoi, coordonată de învățătorul Vasile Bradu.
Cei mai emoționați au fost copiii, care au venit în număr foarte mare să vadă parada militară.
În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor din România, au fost depuse, în cursul dimineţii, jerbe de flori la monumentele eroilor pompieri de la sediul inspectoratului şi Detaşamentului de Pompieri Dorohoi.
like facebook, stiri, botosaniTotodată, pe pietonalul din orașul Săveni s-a desfășurat o activitate interactivă, cu rol educativ în domeniul situațiilor de urgență, la care au participat peste 500 de copii. Intitulată „Caravana pompierului Sam”, acțiunea a constat în parcurgerea unui traseu aplicativ pentru salvarea unui ursuleț și a unui cățeluș de pluș. Practic, copiii i-au ajutat pe ursuletul Daisy si cățelul Aky să coboare de pe tobogan. Misiunea de salvare nu a fost una ușoară. Echipați cu costume de intervenție, micii pompieri  au deschis o ușă,  au trecut printr-un tunel, au salvat ursuletul sau cățelul de pe tobogan, au alergat printre jaloane și au stins un incendiu imaginar. Au fost multe zâmbete, îmbrățișari, dar și lacrimi din partea celor mai “infocați ” salvatori, care nu doreau să se mai despartă de  costumele de intervenție, de Sam Pompierul, de Daisy sau de Aky.
O parte dintre micuții pompieri și-au luat rolul de salvator în serios și au participat pentru prima dată, alături de personalul Inspecției de Prevenire, la o acțiune de informare preventivă, oferindu-le trecătorilor materiale informative și sfaturi din cadrul campaniilor naţionale „F.O.C.– Flăcările Omoară Copii”, “R.I.S.C. – Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale!”, “Vreau să fiu voluntar!” şi „Nu tremur la cutremur”.
Mâine, „Caravana pompierului Sam” va ajunge la Botoșani. Copii sunt așteptați să participe la acțiune, care se va desfășura între orele 10.00 – 14.00, pe Pietonalul Unirii, în fața Muzeului de Istorie.
ziua pompierilor
ziua pompierilor 4
ziua pompierilor 3
ziua pompierilor 2
ziua pompierilor 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *