Un nou proiect european implementat la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Botoșani

Colegiul National Mihai Eminescu, stiri,  BotosaniColegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Botoșani este partener în cadrul proiectului “Smart phones for smarter students”, număr de referinţă 2018-1-DE03-KA229-047128_2, care se derulează pe o perioadă de 24 de luni, între 1.09.2018-31.08.2020, în cadrul programului Erasmus+, acţiunea cheie 2, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

Şcolile implicate în proiect sunt: Gymnasium Winsen, Germania, coordonator de proiect, Instituto de Educación Secundaria Playa de Arinaga, Aguimes, Spania; Bundesgymnasium und Bundesrealgymnasium Feldkirch, Austria şi Escola Básica e Secondária de Machico, Portugalia.

Pentru că telefonul mobil a devenit un gadget indispensabil oamenilor mileniului III, proiectul își propune să contribuie la integrarea oportunităților oferite de utilizarea acestora şi  în viața școlară. 100 de elevi din cele cinci şcoli europene alături de cadre didactice vor lucra împreună online, dar şi în cadrul întâlnirilor directe stabilite prin proiect pentru a descoperi modalităţi eficiente de utilizare a aplicaţiilor de pe telefoanele mobile,  existente sau create de grupul ţintă,  atât în spaţiul şcolar cât şi în afara acestuia.

Echipa Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” este formată din 20 de elevi cu vârste cuprinse între 13-16 ani coordonaţi de patru profesori Chiriac Cristina, manager de proiect, Ciobanu Loredana, Popescu Marilena şi Acatincăi Robert.

Prima întâlnire directă dintre cei implicaţi în proiect va fi organizată de instituţia coordonatoare, în intervalul 17-24 octombrie 2018, în Winsen, Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *