Medic botoșănean: Boala secolului este obezitatea. Avem cazuri cu paciente așa de obeze că, din cauza circumferinței abdominale, nu pot să intre în aparatul RMN

Foto RomaniaTV
Foto RomaniaTV

Zeci de botoșăneni sunt interesați de chirurgia obezității, însă la Spitalul Județean de Urgență Mavromati nu se fac astfel de operații. Medicul Cristian Vicol, șeful Blocului Operator, susține că astfel de cazuri sunt direcționate către clinicile de specialitate din țară, în special la Iași. Medicul a tras și un semnal de alarmă: cazurile de obezitate sunt în creștere la nivelul județului Botoșani.

like facebook, stiri, botosaniÎnainte mureau oamenii de foame, acum mai mult de obezitate. Boala secolului este obezitatea. Avem cazuri cu paciente așa de obeze că, din cauza circumferinței abdominale, nu pot să intre în aparatul RMN. Și nu putem face un RMN din cauza circumferinței crescute a abdomenului. Sunt cazuri în creștere de obezitate”, a menționat medicul chirurg.

cristian vicol medicPentru a practica chirurgia obezității, spitalul ar trebui să aibă medici specializați în acest sens, dar și aparatură de specialitate.

Pentru chirurgia obezității trebuie să faci la București anumite cursuri de chirurgie laparoscopică avansată. După ce înveți acolo să faci tehnica, vine profesorul și te mai ajută la cazuri, însă trebuie și aparatură”, a adăugat Cristian Vicol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *