20.000 de botoșăneni așteptați să curățe județul, sâmbătă. La acțiune s-au înscris școli, primării, instituții deconcentrate

selectare gunoi lets5% din populația județului Botoșani, adică peste 20.000 de voluntari sunt așteptați sâmbătă, 15 septembrie, să se implice în campania „Let’s Do It, Romania”. Anul trecut, peste 16.000 de botoșăneni s-au oferit ca voluntari în colectarea de deșeuri, însă în acest an se așteaptă la un număr mult mai mare.

Potrivit organizatorilor, la acțiunea de curățenie a județului s-au înscris peste 130 de școli, mai multe instituții publice, 15 la număr, peste 50 de primării, dar și firme.

like facebook, stiri, botosaniVrem să transmitem mesajul către cetățeni, să-i sensibilizăm și pentru faptul că noi credem în puterea exemplului, iar sâmbătă să punem și noi umărul cu un număr consistent de voluntari, ca să putem atinge acea cifră de un milion de cetățeni implicați în această activitate. Și Instituția Prefecului va participa la activitate”, a menționat subprefectul Daniela Lozneanu.

Organizatorii au făcut totodată un apel către populația județului să facă voluntariat măcar o jumătate de oră și să culeagă deșeuri.

”Anul acesta se va face colectare selectivă. Vom avea o problemă imediat. România va intra în procedură de infrigement datorită lipsei obișnuinței cetățeanului în România să colecteze selectiv. Vrem ca prin aceasta să dăm un exemplu ca pamenii să colecteze selectiv, pentru că nu o să mai plătim atât de mult pentru gunoi”, a precizat Paul Vieru, organizator.

În județul Botoșani, ediția 2018 „Let’s Do It, Romania va fi posibilă datorită implicării active a Instituției Prefectului și a structurilor locale aparținând Ministerelor Mediului, Educației Naționale, Apelor și Pădurilor, Turismului, Afacerilor Externe, Apărării Naționale, alături de Jandarmeria Română, Administrația Națională a Penitenciarelor, Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România și Asociația Municipiilor din România.

One thought on “20.000 de botoșăneni așteptați să curățe județul, sâmbătă. La acțiune s-au înscris școli, primării, instituții deconcentrate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *