Acțiuni inedite pregătite de pompierii botoșăneni, de Ziua Pompierilor din România

ziua pompierilorInspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani va  marca Ziua Pompierilor din România printr-un ceremonial militar, care se va desfăşura pe 13 septembrie, începând cu ora 11.00, în fața Primăriei orașului Săveni.

În aceeași zi, între orele 10.00 – 14.00, îi invităm pe copii, pe pietonalul din fața Primăriei Săveni, să participe la o activitate interactivă, cu rol educativ în domeniul situațiilor de urgență, intitulată „Caravana pompierului Sam”.

like facebook, stiri, botosaniActivitatea va consta în parcurgerea unui traseu aplicativ pentru copii, respectiv: startul – o ușă care simbolizează intrarea într-o locuință, un tunel (care să imite deplasarea într-o încăpere plină cu fum), urcarea pe un tobogan pentru salvarea de la înălțime a unei „victime” ( un ursuleț sau un cățeluș de pluș), transportul „victimei” în cortul de acordare a primului ajutor calificat, alergarea printre jaloane și stingerea unui incendiu imaginar (atingerea cu jetul de apă a unor baloane cu chipul unor personaje îndrăgite din desenele animate).

Pe traseu, copiii vor fi îmbrăcați în costume de protecție, confecționate pe grupe de vârstă, puse la dispoziție de ISU Botoșani.

Misiunile de salvare  vor fi „conduse” de mascota inspectoratului, pompierul Sam.

Activitatea este realizată cu prijinul Direcției Servicii Publice Sport și Agrement din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani, Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” Botoșani și Fundației pentru SMURD.

          În dimineața zilei de 13 septembrie, vor fi depuse jerbe de flori la monumentele eroilor pompieri din Botoșani și Dorohoi.

Totodată, va fi organizată şi Ziua Porţilor Deschise la subunitățile inspectoratului din Botoșani, Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Ștefănești, Darabani și Trușești, prilej cu care familiile cadrelor, dar şi cetăţenii vor putea să vizualizeze tehnica de intervenţie.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *