Documente cerute de Casa Județeană de Pensii de la elevii și studenții care primesc pensii de urmaș

casa de pensiiCasa Judeţeană de Pensii Botoşani aduce la cunoştinţa beneficiarilor de pensii de urmaş care urmează o formă de învăţământ organizată potrivit legii, obligativitatea prezentării la începutul anului şcolar/universitar dovada continuării studiilor, prin prezentarea unei adeverinţe de elev/student emisă de către unitatea de învăţământ.

like facebook, stiri, botosaniPrin urmare, în vederea respectării prevederilor art.114 alin. (2) din Legea 263/2010, cu modificările şi completările ulterioare:

  • copiii urmaşi în vârstă de peste 16 ani, au obligaţia să prezinte adeverinţa din care să rezulte că în anul şcolar în curs, respectiv 2018-2019 urmează o formă de învăţământ
    organizată potrivit legii. Data scadentă de depunere a adeverinţei este 25 septembrie 2018;
    •   în cazul nedepunerii adeverinţei menţionate, pensia de urmaş aferentă lunii octombrie 2018 se reţine de la plată potrivit procedurii.

Întrucât anul universitar începe la data de 01.10.2018 şi, în consecinţă, studenţii urmaşi, în vârstă de până la 26 ani sunt în imposibilitatea prezentării până la data de 25.09.2018 a dovezii privind continuarea studiilor, într-o primă fază, aceştia au obligaţia ca până la data menţionată să depună la casa teritorială de pensii o declaraţie pe propria răspundere în acest sens, completată şi semnată olograf.

stuUlterior, dar nu mai târziu de 25.10.2018, aceştia au obligaţia de a prezenta adeverinţa din care să rezulte că în anul universitar în curs, respectiv 2018-2019, urmează o formă de învăţământ organizată conform legii.

,,Modelul declaraţiei, doar pentru studenţi, se găseşte la sediul Casei Judeţene de Pensii Botoşani şi/sau poate fi descărcat de pe site-ul instituţiei www.pensii-botoşani.ro. De asemenea, declaraţiile pe proprie răspundere pot fi transmise şi prin e-mail, messenger sau fax” declară Directorul Executiv al Casei Judeţene de Pensii Botoşani – Anton Cristina-Elena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *