Activitatea de depozitare a gunoiului la Stăuceni, în pericol de a fi blocată. Proiectul scos pentru a doua oară de pe ordinea de zi, administratorul amenință cu sistarea activității

groapa ecologica de gunoi de la Stauceni- BotosaniReprezentanții societății Diasil Suceava, care administrează depozitul de gunoi de la Stăuceni, amenință cu sistarea activității și o eventuală reziliere a contractului cu Consiliul Județean, întrucât proiectul privind majorarea tarifelor de depozitare a gunoiului a fost scos pentru a doua oară de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean, din lipsă de cvorum.

Directorul Diasil, Anton Curelariu, a declarat că societatea merge în pierdere și că rămâne fără angajați. Societatea a solicitat creșterea tarifului de depozitare a gunoiului de la 35,11 lei pe tonă la 58,82 lei pe tonă.

like facebook, stiri, botosaniMajorarea se face conform legii. Există legislație în vigoare potrivit căreia în fiecare an se majorează tarifele. Majorările care sunt se introduc în tarif și dacă există un indice de majorare se majorează, dacă nu, nu . În condițile noastre, da. E o posibilitate să sistăm activitatea, dar nu știm exact când și cum, depinde de Consiliul județean cum se mișcă. Posibil să reziliem și contractul. Merg în pierdere și ne pleacă oamenii”, a menționat Curelariu.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a declarat că în această situație nu ar trebui amestecat politicul.

În unele situații, chestiunea politică trebuie făcută de așa natură ca să nu blocăm unele activități. Se poate întâmnpla să se blocheze activitatea de depozitare a gunoiului, asta ar fi o primă consecință, a doua să ne acționeze în justiție prestatorul de serviciu și cel mai mare risc este să plătim corecții financiare pentru că este un proiect european. Am solicitat colegilor la o rundă de discuții de a înțelege partea de legalitate a acestei reașezări de prețuri care sunt prinse în contract”, a menționat Macaleți.

Marți au fost convocați consilierii în ședință extraordinară pentru acesty proiect, însă cei mai mulți dintre liberali au absentat. Pe de altă parte, reprezentanții firmei Diasil au dat termene pentru soluționarea acestei probleme până la sfârșitul lunii septembrie.

One thought on “Activitatea de depozitare a gunoiului la Stăuceni, în pericol de a fi blocată. Proiectul scos pentru a doua oară de pe ordinea de zi, administratorul amenință cu sistarea activității

  1. Extraordinar! Acest Curelariu ne crede prosti de tot. Indicele de inflație pe anul 2018 este de doar 5,18%, iar el vrea o majorare de 68%. In al doilea rând, de când un veros prestator de servicii dă termene ,,de rezolvare” unei autorități publice?? In al treilea rând, orice solicitare de majorare de tarif trebuie să fie însoțită de o fundamentare serioasă și reală, nu așa ,, la pocneală”!!
    Maestre președinte nepriceput, soluția reală nu este scoaterea acestei probleme de pe ordinea de zi, ci rezolvarea ei pe un fundament solid, real și în limitele legilor, nu după cum vrea Curelariu. Dacă nu-i convine volumul profitului, n-are decât să plece. Drum bun, cale bătută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *