Botoșănenii racordați la Modern Calor ar putea rămâne fără apă caldă. Societatea a rămas fără gaz

apa-calda (2)Botoșănenii care sunt racordați la Modern Calor ar putea rămâne fără apă caldă, de la sfârșitul acestei săptămâni. Societatea a rămas fără furnizorul de gaz, iar acum ar trebui să caute un altul și să plătească anticipat factura de gaz care se ridică la peste 4 milioane lei. În cazul în care nu se va găsi un furnizor de gaz și nu se va face această plată, societatea Modern Calor nu va mai putea furniza apă caldă, iar acest lucru s-ar putea întâmpla de vineri.

like facebook, stiri, botosaniFurnizorul de gaz pentru cei de la Modern Calor a denunțat contractul înainte, contract care era până la sfârșitul lunii septembrie. Suntem într-un impas și impasul pleacă de la faptul că iarăși s-au schimbat regulile jocului în timpul jocului, creșterea prețului la gaz de peste 35%. În acel contract se spunea că ei pot să denunțe contractul cu 21 de zile înainte de expirare, ca să evite prețul scăzut. Vestea proastă este că s-a scumpit gazul, că nu avem bani să achiziționăm gaz, că nu avem acea garanție: ori să plătim cu o lună înainte, ori plătim o factură anticipat, ori le dăm o garanție. Nu știu dacă nu vom sesiza cumva Consiliul Concurenței, pentru că furnizorii de gaz cer banii înainte sau constituirea unei garanții care ar însemna valoarea consumului pe o lună de iarnă, undeva la 4 milioane lei. Am vorbit cu domnul director de la Modern Calor și i-am spus să țină legătura cu Romgaz, pentru că există și două companii de stat care ar trebui să ne rezolve situația”, a precizat primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, care susține că firma cu care avea contract Modern Calor  furniza gaz din import.

Primarul municipiului a spus că se va implica și municipalitatea în rezolvarea acestei situații, cu toate că problema trebuie gestionată de AGA, Consiliul de Administrație și managerii de la Modern Calor. Flutur susține că pentru plata anticipată a facturii în cazul în care va semna contractul cu un alt furnizor, soluția ar fi ca societatea să-și majoreze linia de credit.

Mai mult, această situație va duce și la scumpirea gigacaloriei.

Primul loc în care se răsfrânge această poveste, crește prețul gigacaloriei. Acum decizia va trebui să fie a noastră:cât dăm la populație și cât dăm subvenție, numai că subvenție nu avem de unde să le dăm”, a adăugat primarul municipiului Botoșani.

Societatea Modern Calor are peste 10.000 de consumatori.

 

 

One thought on “Botoșănenii racordați la Modern Calor ar putea rămâne fără apă caldă. Societatea a rămas fără gaz

  1. DOMNULE FLUTURE INDEMNAI OAMENII SA NU SE DEBRANSEZE ATI JREZOLVAT TU CU DIACONU , ROSCATUFLORAR ROMAN 50 DE MILIOANE , PORTOCALIULE NE RUPI…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *