FOTO Reportaje realizate la nivel profesionist de copii și adolescenți din Botoșani

16+ castigatoareReportaje demne de difuzat oricând pe orice post de televiziune au reușit să creeze membrii cercului de jurnalism Micii reporteri în cadrul concursului de jurnalism pentru copii și adolescenți Botoșani, orașul meu drag, activitate inclusă în cadrul proiectului cu același nume realizat de Asociația Buzzmedia și finanțat de Primăria și Consiliul Local Botoșani.

Cel puțin aceasta a fost părerea juriului care a evaluat lucrările participanților la concurs din care au făcut parte directorul televiziunii Intermedia Suceava, Cătălina Biholar, Mihaela Epure, realizatorul emisiunii Instituția profesorului de la Somax TV și Cristina Miron, consilier Cabinetul primarului Botoșani. Concursul este structurat pe trei categorii de vârstă, respectiv 9-11 ani, 12-15 ani și 16+, și trei secțiuni cum ar fi: Presă scrisă -InMemoriam Dorian Stoianovici, Relatare Radio și Reportaj video.

Revelator pentru juriul ediției a fost categoria de vârstă 16+ unde participanți au fost membrii cercului de jurnalism Micii reporteri care desfășoară acest tip de activități de la vârste fragede, 9, 12 sau 11 ani. Revelator la toate cele trei secțiuni.  La Reportaj video, juriul a ținut să spună că reportajele realizate poti fi oricând difuzate la orice televiziune și la fel s-a întâmplat și la secțiunea Relatare Radio unde jurat a fost jurnalista Camelia Banța de la Radio România Actualități. Aceasta a spus că toate cele 4 relatări realizate de Denisa Sandu, Alexandra Ciotir, Ilona Dănilă și Karina Todireanu pot fi difuzate la radio oricând, fiind realizate cu talent și profesionalism.

La secțiunea 16+ fiecare participant a primit câte o zonă din oraș de unde urma să -și identifice un posibil subiect. Denisa Sandu a avut parte de Centrul vechi, Alexandra Ciotir de zona Gării, iar Ilona Dănilă și Karina Todireanu de zona Cuza Vodă-Bucovinei-N.Iorga și respectiv str. Tudor Vladimirescu. Participantele au realizat reportaje despre Gara Botoșani, în trecut și în prezent, despre incendiul care a distrus bună parte din centrul vechi, despre cimitirul premiere bomd-12armenesc considerat ca un muzeu sau despre liceul laurian.

La categoria 12 -15 ani s-a simțit de către juriu că există un schimb al generațiilor la Buzz, însă acesta a considerat materialele demne de luat în seamă, realizate cu talent și cu mult suflet de către participanți. Copiii au primit câte un citat pe baza căruia fiecare echipă (aici copiii participanți s-au împărțit pe echipe din câte trei membri), iar temele de reportaj au fost diverse de la iertare și iubire față de Dumnezeu, la un centru de îngrijire construit în curtea unei biserici, despre falsitatea online sau despre unirea Basarabiei cu România.

Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, când participanții au aflat cu tot suspansul și emoțiile aferente cine a câștigat premiile și trofeele. La secțiunile Relatare radio și presă scrisă au fost acordate trofee, medalii și cărți, iar la Reportaj video premiile au avut valori financiare. Repotajele video pot fi urmărite pe canalul Televiziunea Adolescentilor pe youtube, iar premiile aici.  Reportajele categoriei de vârstă 12-15 ani aici. Reportajele categoriei 16+ aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *