FOTO Protest cu huiduieli pentru condiții mai bune de muncă la Penitenciarul Botoșani

protest penitenciarul botosaniAproximativ 30 de angajați de la Penitenciarul Botoșani au protestat, vineri, în fața unității de detenție. Ei au ieşit în afara unităţii şi au început să huiduie şi să strige demisia Ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

like facebook, stiri, botosaniAngajații solicită conditii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea imputernicirilor ilegale, eliminarea discriminarilor salariale, prin care se cere aplicarea legii cadru a salarizarii si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018, aprobarea Statutului politistului de penitenciare.

Încetarea abuzului asupra pensionarilor, plata integrala a orelor suplimentare curente sunt alte revendicări ale angajaților din penitenciar.

Lucrăm în condiții deosebit de grele, lucrători care nu sunt protejați de lege. Ministrul Justiției ne-a promis standarnizarea locurilor de muncă, condițiilor de muncă a personalulului, însă nu s-a ținut de cuvânt. Acest ministru nu știe că în sistemul penitenciar din România există și angajați nu doar deținuți. Noi, lucrătorii din penitenciare, lucrăm în aceleași condții în care deținuții își execută pedeapsa. Am purtat negocieri de nenumărate ori cu acest ministru. Ne-a promis condții de muncă mai bune, nu s-a ținut de cuvâmt,. ne-a promis plata orelor suplimentare, nu s-a ținut de cuvânt, ne-a promis Statutul funcționarului public transformat în polițist de penitenciare, nu s-a ținut de cuvânt”, a declarat Viorel Voicu, vicepreședintele Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Protestele vor continua pe  3 octombrie cu  un miting in fata Ministerului Justitiei.

2 thoughts on “FOTO Protest cu huiduieli pentru condiții mai bune de muncă la Penitenciarul Botoșani

  1. DAR NU MAI BINE AR FI SA VA DA.TI TOTI DEMISIA ASTEA CU GREVA SI SA VA ANGAJATI LA PRIVAT SA VEDETI CUM EEE? CAND NU LE CONVINE CEVA LA BUGETARI REPEDE GREVA,,,ESTE IMPARDONABIL ASA CEVA….MERGETI FRATILOR IN ALTA PARTE DACA NU VA CONVINE, SUNTETI TINUTI CU FORTA?

  2. UN PAZNIC DE PUSCARIE IA 6-70.000.000 MILIOANE DE LEI !
    OPRITIVA NU MAI DATI BANI CU NEMILUITA LA NISTE PAZNICI DE HOTI SI CRIMINALI CARE NU FAC MARE LUCRU!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *