Primarul de Pomârla se plânge de copiii instituționalizați în centrul din localitate, care comit infracțiuni

dumitru chelaru, primar pomarla, stiri, botosaniPrimarul comunei Pomârla a cerut sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică pentru rezolvarea problemelor pe care le întâmpină cu copii care sunt instituționalizați în centrul de plasament din localitate. Dumitru Chelaru susține că acei copii din centrul de plasament comit infracțiuni, iar Direcția pentru Protecția Copilului nu intervine.

Problema a fost ridicată în ședința de Consiliu Județean de președintele ATOP Botoșani, Gheorghe Nazare.

like facebook, stiri, botosaniLa Pomârla sunt niște probleme grave, după cum le-a ridicat domnul primar. Sunt elevi care comit infracțiuni, acte în unitatea școlară, iar domnul primar a rămas singur în lupta cu infracționalitatea. Școala de copii de la Pomârla a ajuns un fel de batalion disciplinar, cum sunt răi în altă pate îi ia și mută la Pomârla. Domnul primar vrea să facă ordine, să facă ceva acolo, dar solicit și sprijinul de la Protecția Copilului”, a spus Nazare.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a declarat că nu există nicio adresă oficială din partea primarului de Pomârla la Direcția pentru Protecția Copilului și spune că nu se pot lua măsuri pe vorbe.

De asemenea, reprezentanții DGASPC au menționat că selecția copiilor în centrele de plasament nu este făcută de conducerea direcției, ci de Comisia pentru Protecția Copilului și instanța de judecată.

Și nu facem batalion disciplinar acolo. Sunt copii ca toți copii din tot județul”, a precizat Alecandru Corbu, adjunctul DGASPC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *