Președintele Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Botoșani: Există structuri subordonate Direcției Agricole care au probleme majore de personal

cristian delibas cristian andrici,Președintele Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Botoșani, Cristian Andrici, trage un semnal de alarmă: există structuri subordonate Direcției Agricole care au probleme majore de personal. Una dintre acestea este Inspectoratul Teritorial de Semințe și Material Săditor, unde există personal foarte puțin și îmbătrânit.

like facebook, stiri, botosaniExistă personal acolo, dar cât de curând vom rămâne fără. Județul Botoșani e un județ cu un potențial enorm de mare pentru producerea de sămânță și o să ne trezim că nu avem cine să certifice sămânța asta. O să ne trezim că nu are cine să facă controalele în câmp. Nu există suficient personal”, a declarat președintele Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Botoșani.

O altă instituție cu personal insuficient este Unitatea Fitosanitară.

Cât de curând vom rămâne și acolo fără oameni, pentru că cei care sunt în momentul de față acolo sunt aproape de pensionare. O să ne trezim că nu putem nici să certificăm loturi, nici să avem controale corecte în teren pentru producerea de sămânță”, a adăugat Andrici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *