Euro falși puși în circulație la Botoșani. Mai multe persoane săltate de mascați și duse la audieri

bancnote false, euro falsi, stiri, bani falsi, botosani (2)Mai multe persoane au fost săltate de mascați și duse la audieri după ce procurorii DIICOT au efectuat opt percheziții într-un dosar privind combaterea falsului de monedă.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Botoşani și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, în cadrul unei acţiuni vizând combaterea falsului de monedă.
like facebook, stiri, botosani
În cauză exista suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2018, pe raza județului Suceava s-a constituit o grupare infracţională organizată formată din mai mulţi membri care s-au asociat în baza unor înţelegeri prealabile în vederea obţinerii unor profituri ilicite, prin săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de monedă străină falsificată, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înșelăciune, desfăşurând activităţi de plasare de bancnote euro contrafăcute din cupiura 50 de euro și 100 lei pe raza județelor Suceava și Botoșani.

În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 7 persoane pentru comiterea infracţiunilor sus menţionate iar în urma activităţilor desfăşurate 10 persoane au fost conduse pentru audieri.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspectul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR. Totodată, la activitate au participat şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Poliţiei Municipiului Rădăuţi, Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoşani, precum şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava şi IJJ Botoşani”, transmit anchetatorii.

3 thoughts on “Euro falși puși în circulație la Botoșani. Mai multe persoane săltate de mascați și duse la audieri

  1. Daca s-a dispus urmarirea penala,cum exista suspiciunea rezonabila…cum ca..??? Altfel spus…fara nicio dovada clara bagi omul in puscarie,dupa care incerci sa-i demonstrezi ca-i vinovat. Tipic dobitocilor moldoveni. Si daca nu-i vinovat??? Raspundeti…daca nu e???

  2. De fapt tu trebuie sa demonstrezi ca nu esti vinovat . Ei numai tu acuza , face procurorul o poveste pe care o prezinta judecatorului care nici nu citeste dosarul / probe / martori … din „lipsa de timp” si ai plecat la puscarie. Acum vinovat sau nu … numai tu stii si dosarul s-a inchis : rezolvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *