Peste 150 de școli din județ încep anul școlar fără autorizații sanitare de funcționare

sala de clasa, scoala, stiri, botosaniDoar opt unități școlare botoșănene au obținut autorizații sanitare de funcționare în acest an, în total fiind 321 de școli cu autorizații, în timp ce 163 de școli vor funcționa fără autorizații. Concluziile controlului dispus de prefectul Dan Șlincu în școli au fost prezentate, vineri, în Colegiul Prefectural.

like facebook, stiri, botosaniReprezentanții comisiei au constatat, în urma deplasărilor făcute în teren, că sunt școli și în mediul urban care necesită lucrări de consolidare, iar în rural multe dintre unitățile de învățământ nu au apă curentă sau sunt racordate, însă apa nu este potabilă. Neconformități au fost depistate la Școala 1 Corlăteni, Școala 1 Dimăcheni, iar la Havârna grădinița funcționează în căminul cultural. În unele școli s-au găsit infiltrații în tavan și mucegai și spații de depozitare necorespunzătoare pentru lapte și corn.

Cauza pentru care unitățile de învățământ nu au putut obține autorizația sanitară de funcționare o constituie fie lipsa apei curente sau nepotabilitatea acesteia, fie amplasarea grupurilor sanitare în exterior”, se precizează în raport.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *