Autoritățile sanitar-veterinare botoșănene, în alertă: O nouă boală depistată la animale

oi si ciobanReprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor sunt în alertă, după ce un nou virus care afectează animalele a fost depistat în Bulgaria. Este vorba de Pesta Micilor Rumegătoare, o boală contagioasă care afectează capra și oaia.

like facebook, stiri, botosaniÎn special animalele din specia caprină sunt afectate. Animalele tinere sunt afectate, în special iezii în vârstă de patru luni și un an. Din păcate, măsurile sunt aceleași ca și la pesta porcină, de restricționare a circulației animalelor. Am desemnat persoane care să răspundă de supravegherea acestei circulații. Am informat toți operatorii care sunt interesați sau intenționează să efectueze operațiuni de import din Bulgaria pentru prevenție și se desfășoară instruiri cu colegii din abatoare pentru a recunoaște boala”, a menționat Ovidiu Airimițoaie, director adjunct al DSVSA Botoșani.

În județul Botoșani sunt în jur de 240.000 de ovine și 39.000 de caprine.

One thought on “Autoritățile sanitar-veterinare botoșănene, în alertă: O nouă boală depistată la animale

  1. Ticalosii vor sa ne extermine si pe noi?? ne ucid animalele din toate speciile ,ne-au luat pamanturile si le parjolesc cu chimicale, fac teste pe noi cu fel de fel de boli??
    serviciile ce fac?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *