Cancerul și accidentul vascular cerebral, principalele cauze de deces în rândul botoșănenilor

bolnavCancerul și accidentul vascular cerebral sunt principalele cauze de deces în rândul botoșănenilor. Peste 550 de botoșăneni au decedat în Spitalul Județean, în primele șape luni ale anului 2018. Medicul Ștefan Bercea susține că secțiile unde s-au înregistrat cele mai multe decese au fost Neurologie și Oncologie.

like facebook, stiri, botosaniAu fost 569 pacienți decedați în spital din totalul de 30.354 internați. Patologiile cele mai frecvente sunt accidentul vascular cerebral și tumorile”, a spus Bercea.

Cadrele medicale susțin că stresul, alimentația nesănătoasă, munca sedentară, cu tot mai puțină mișcare în aer liber, duc la îmbolnăvirea unui număr tot mai mare de persoane. Alți botoșăneni, pentru că nu își efectuează controalele medicale periodice, afla cu întârziere că suferă de afecțiuni cardio-vasculare, atunci când boala este mai greu de tratat. La fel se întâmplă și în cazul bolnavilor de cancer.

Decesele se înregistrează în rândul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani, aduse la spital în faze terminale, atunci când medicii nu mai au cum să intervină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *