Botoșaniul are cu ce se mândri. Un adolescent este olimpic internaţional la matematică, face teatru şi speră să participe şi la olimpiada de lingvistică

tudor cardasTudor Cardaş, un elev de numai 15 ani, din Botoşani, este o adevărată revelaţie a matematicii de performanţă din România. În numai doi ani a reuşit să obţină trei medalii, dintre care două de aur, la unele dintre cele mai importante competiţii naţionale şi internaţionale, scrie Adevarul.
Tudor Cardaş are 15 ani, este elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „AT Laurian“, un liceu de elită al Botoşaniului, la profilul matematică-informatică, engleză intensiv. Tudor este pasionat de matematică încă din copilărie şi a reuşit în ultimele 12 luni să obţină trei medalii, dintre care două de aur, la unele dintre cele mai importante competiţii de matematică la nivel naţional şi internaţional.    Pe scurt, Tudor Cardaş din Botoşani este considerat o nouă revelaţie a matematicii româneşti în ultimul an şi se pregăteşte în 2019 pentru internaţionala de matematică dar şi pentru o altă serie de olimpiade în care este utilizată logica şi raţionamentul matematic.

like facebook, stiri, botosaniTudor Cardaş spune că este pasionat de matematică de când se ştie. La grădiniţă era îndrăgostit de cifre şi a învăţat foarte repede să facă operaţiuni matematice simple şi mai apoi din ce în ce mai complicate în clasele primare. Fără să depună eforturi notabile, doar din plăcere.

„Ştiu că eram la grădiniţă când am început să îndrăfesc cifrele. Îmi plăcea să fac tot felul de operaţiuni matematice. Nu mă punea nimeni, pur şi simplu singur mă apucam să adun, să scad şi tot aşa. Adică toată lumea se aştepta ca să fac ceva în domeniul matematicii. Să lucrez la matematică, nu m-a obosit niciodată, din contră m-a relaxat“, spune Tudor Cardaş. De altfel priceperea şi pasiunea pentru matematică este şi genetică crede elevul botoşănean, mai ales că mama acestuia este o cunoscută profesoară de matematică la Botoşani, plus că întreaga familie are o afinitate pentru acest domeniu.

De altfel matematica pentru Tudor a fost un hobby care oricare altul. Nu a dorit să-şi demonstreze calităţile, ci pur şi simplu să lucreze cu cifrele şi să realizeze operaţiuni matematice cât mai complicate.

Citeste mai mult: adev.ro/pe10gq

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *