Peste 30 de cazuri de rujeolă noi confirmate la Botoșani. Sunt cele mai multe din țară

rujeola, stiri, botosaniPeste o sută de noi cazuri de rujeolă au fost confimate în ultima săptămână, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 15.027, dintre care 59 de decese, potrivit datelor transmise de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În perioada 13 – 24 august  au fost confirmate încă 103 cazuri noi, cele mai multe fiind la Botoșani, respectiv 32 de cazuri.

În Bihor au fost confirmate 28, în Giurgiu 16, în Buzău 6 , în Suceava, 5, în Bucureşti 4, câte două în Bacău, Brăila, Iaşi, Ilfov şi Teleorman şi câte unul în Dâmboviţa şi Neamţ.

like facebook, stiri, botosaniRujeola sau pojarul este o infectie virala foarte contagioasa care apare ca o eruptie cutanata si care are simptome asemanatoare cu raceala. Boala este cauzata de Morbillivirus, din familia Paramyxovirus si se transmite pe calea aerului, prin tuse sau stranut.

Virusul rujeolic poate trai pana la doua ore pe diferite suprafete sau in aer si poate infecta 90% din persoanele sensibile. Inainte de crearea vaccinului impotriva rujeolei, boala afecta aproape fiecare persoana in timpul copilariei.

Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *