Cu un singur SMS, vei ști totul despre mașina second hand pe care vrei s-o cumperi. Şeful RAR anunţă noi schimbări pentru şoferi

Registrul Auto Roman - BotosaniRegistrul Auto Român şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au decis implementarea și derularea unui serviciu prin care toţi cei care vor să cumpere o maşină second hand pot afla prin SMS cazierul maşinii: numărul real de kilometri, deficienţele tehnice avute de-a lungul timpului şi cazierul de daune, scrie Observator.tv.

Serviciul va fi pus la dispoziție de către Registrul Auto Român, cu sprijinul ASF, pentru o informare rapidă, corectă și transparentă a cumpărătorilor de autovehicule la mâna a doua.

like facebook, suceava, news, stiriSuntem în plină creaţie a cazierului. Suntem în linie dreaptă pentru implementarea acestui proiect. Printr-un singur SMS, un cumpărător al unui autoturism va avea informaţii despre kilometraj, despre daunele pe care le-a suferit autoturismul. Când îşi cumpără o maşina să ştie de la început ce cumpără. Sperăm ca în maxim două luni să fie gata”, a declarat directorul RAR, George Adrian Dincă.

Piața auto second hand din România a fost în ultimii ani subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la falsificarea sau ascunderea unor informații relevante asupra uzurii sau stării tehnice a unui autovehicul.

La începutul anului, Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţa că, în limitele furnizării unor informații care se supun reglementărilor de protecție a datelor, va sprijini acest proiect prin transmiterea de informații privind cazierul de daune al fiecărui autovehicul pentru care a fost deschis vreun dosar de daună.

One thought on “Cu un singur SMS, vei ști totul despre mașina second hand pe care vrei s-o cumperi. Şeful RAR anunţă noi schimbări pentru şoferi

  1. Ce glume bune! Faceți legătura și cu bazele din străinătate? Vechiturile vin gata rotunjite de acolo, pentru că românilor nu le plac mașinile cu peste 200000 km, așa că le rezolva ei direct sau la intrarea în țară. Apoi apare ca o fata mare sfioasa la RAR, cu km ” reali”, după care reparații la greu in tot felul de service-uri fantomă și de unde atâta evidenta? O să cumpărăm un hârb care după plata și spusele SMS-ului, a stat mai tot timpul în garaj și este încă in rodaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *